novice, obvestilo

Priročnik: Kako poročati o nasilju v družini in o nasilju nad ženskami

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja in Društvo novinarjev Slovenije sta v sodelovanju pripravila Priročnik za medije »Kako poročati o nasilju v družini in o nasilju nad ženskami«.

Priročnik si lahko prenesete kot pdf datoteko ali kot e-knjigo, sestavljen je iz dveh delov:

- V prvem delu so predstavljene osnovne značilnosti nasilja v družini in nasilja nad ženskami. Poznavanje značilnosti nasilja v družini in nasilja nad ženskami je pomembno zato, da lahko novinarke in novinarji nasilje poimenujete z ustreznimi izrazi, ga umeščate v družbeni kontekst, vključujete informacije, ki pomagajo žrtvam pri iskanju pomoči, prepoznavate stereotipe in mite o nasilju in nanje opozarjate.

- Drugi del prinaša praktična priporočila za ustrezno poročanje s pomočjo primerov dobre in slabe prakse.

Kakovostno poročanje medijev je lahko žrtvam in njihovim bližnjim v pomoč pri urejanju njihove težavne situacije.

Priročnik financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v projektu Z mediji naproti nestereotipnemu poročanju o nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Priročnik je tudi  del projekta, ki ga je podprla Ameriška ambasada v Ljubljani.

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *