Vojni poročevalec – poklic, stroka, poslanstvo

V ponedeljek, 29. maja, ob 20. uri pripravljamo prvega od treh dogodkov na temo vojnega poročevalstva. Na okrogli mizi z naslovom Vojni poročevalec – poklic, stroka, poslanstvo I bodo sodelovali Ervin Hladnik Milharčič, Dnevnik; Matic Zorman, svobodni fotograf; Erik Valenčič, svobodni novinar; Jure Eržen, Delo; Matej Leskovšek, Thomson Reuters; Boštjan Slatenšek, svobodni novinar in fotoreporter. Povezoval bo: Ali Žerdin, Delo, Sobotna priloga.

Sodelujoči bodo v Klubu Cankarjevega doma predstavili svoje poslanstvo, ki je povezano z zavestnim tveganjem – da dogodke, ki so presežno zlo, ujamejo v objektiv, dokumentirajo in uredijo v zgodbe.
V petek, 2. junija, bo sledilo drugo predavanje na isto temo: Vojni poročevalec – poklic, stroka, poslanstvo II. Predvideni sodelujoči so velika imena svetovnega fotožurnalizma: Enrico Dagnino, neodvisni fotograf; dr. Anthony Feinstein, profesor psihiatrije na Univerzi v Torontu in prejemnik Guggenheimove štipendije; Darko Bandić, dolgoletni fotograf agencije Associated Press na Balkanu; Zohra Bensemra, alžirska fotografinja in novinarka, Jon Swain, britanski novinar in pisatelj.

Zaradi narave dela sodelujočih se seznam predvidenih sogovornikov na okroglih mizah lahko spremeni.

V četrtek, 1. junija, pa bomo gostili Anthonyja Feinsteina, kanadskega profesorja psihiatrije z Univerze v Torontu, ki je zadnjih 17 let posvetil pionirskem raziskovanju čustvenega zdravja vojnih poročevalcev. Na predavanju bo delil svoje bogate izkušnje s področja duševnega zdravja vojnih poročevalcev in osvetlil običajno zapostavljeno problematiko osebnih travm tistih, ki pravzaprav ustvarjajo naše videnje sveta.

Vstopnice za posamezni dogodek: 5, 3* EUR
Vse dogodke Cankarjev dom pripravlja v sodelovaju s Slovenia Press Photo

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna