Delo poročevalca iz tujine

Drugo srečanje iz cikla Etika in novinarske tehnike v digitalni dobi, na katerem se bo Mojca Širok pogovarjala s Pierom Badalonijem, se osredotoča na delo televizijskega poročevalca iz tujine.

Pogovor bo v ponedeljek, 4. decembra, ob 19. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Piero Badaloni je eden bolj znanih novinarjev v zgodovini italijanske javne televizije. Svojo poklicno pot je začel na nacionalni televiziji RAI leta 1971, kjer je v osemdesetih letih vodil osrednjo dnevnoinformativno oddajo na programu RAI UNO. Nato se je dejavno posvetil politiki in bil leta 1995 izvoljen za predsednika dežele Lazio. Po koncu mandata je kot poročevalec iz Pariza, Bruslja, Berlina in Madrida nadaljeval delo za RAI. Od leta 2006 do 2009 je bil direktor italijanskega javnega televizijskega kanala za tujino Rai Italia. Je avtor številnih zbornikov reportaž in televizijskih dokumentarcev, med katerimi so zadnji posvečeni Sikstinski kapeli v Rimu ter krajini in kulturi Dolomitov.

Mojca Širok je novinarka RTV Slovenija, ki je bila dolga leta dopisnica iz Italije in Vatikana. Iz slovenskega in italijanskega jezika je diplomirala na ljubljanski Filozofski fakulteti, kjer je tudi magistrirala iz sociologije kulture. O italijanskem kulturnem in političnem življenju je doslej izdala že več knjig: Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška – Revolucija v Rimskokatoliški cerkvi.

Srečanje bo v italijanskem jeziku s simultanim prevodom v slovenščino. 

Brezplačne vstopnice si zagotovite v Informacijskem središču CD (podhod Maxija).

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna