O medijski politiki z Desom Freedmanom, Heleno Milinković in Brankico Petković

V okviru pobude za evropsko medijsko zakonodajo,

vas v četrtek, 19. junija, ob 19:00 vabimo na pogovor z  Desom Freedmanom in Heleno Milinković.

Z gostoma se bo o lastništvu medijev, medijski politiki na ravni EU, pomenu javnih servisov, zagotavljanju pluralnosti, prekarizaciji, eroziji etičnih standardov in drugih aktualnih problemih medijev pogovarjala Brankica Petković.

Pogovor bo potekal v dvorani Iris Grand hotela Union Bussines – vhod skozi glavni vhod ali skozi restavracijo Unionski vrt iz ploščadi Ajdovščina.

Po pogovoru vas vabimo na neformalno druženje na Unionski vrt.

Des Freedman je raziskovalec medijev in komunikacij na Goldsmiths University v Londonu. Je aktivist in protestnik ter vodja koalicije za medijsko reformo – Media Reform Coalition in nacionalne kampanje zbiranja podpisov za evropsko medijsko zakonodajo v Veliki Britaniji. Je avtor knjige The Politics of Media Policy, soavtor knjige Misunderstanding the Internet in dela Media and Terrorism: Global Perspectives. Ureja Global Media and Communication in redno objavlja na platformi openDemocracy, v Guardianu in Huffington Postu.

Helena Milinković je samostojna novinarka zunanje politične redakcije Televizije Slovenija in sopredsedujoča Sekcije samostojnih in svobodnih novinarjev RTVS.

Kampanjo zbiranja podpisov za evropsko medijsko zakonodajo vodi Društvo novinarjev Slovenije s partnerji.

Vzemi medije v svoje roke in PODPIŠI PETICIJO.

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna