Spremljajte nas v živo #stream

V organizaciji Društva novinarjev Slovenije (DNS) se v ljubljanskem Lutkovnem gledališču danes začenja tridnevni medijski festival Naprej/Forward. Petič po vrsti bomo gostili tuje in domače medijske goste, jutri pa bomo podelili nagrade izstopajočim.

Današnji prvi festivalski dan se bo začel s predavanjem britanskega radijskega svetovalca Nika Goodmana, ki bo govoril o izzivih radijskih postaj. Nadaljevali bodo s predavanjem Thanasisa Troboukisa, odgovornega urednika na grškem spletnem mediju Vice, prisotnem v več kot 30 državah in priljubljenem predvsem med mlajšim občinstvom. Eden od vrhuncev festivala pa bo jutrišnji pogovor s francosko novinarko Florence Hartmann, s katero se bo pogovarjal novinar Dela Boštjan Videmšek.

Ta festivalski dan bo prav tako v znamenju preiskovalnih zgodb. Novinarki Jelena Ćosić in Miranda Patrucić bosta govorili o razkritju tihotapljenja orožja čez Balkan v Sirijo, novinarka Dela Anuška Delić pa bo povedala več o mednarodnem preiskovalnem projektu Panama Papers. Jutrišnji dan bodo po predavanjih sklenili s podelitvijo nagrad izstopajočim novinarskim in fotografskim posameznikom v iztekajočem letu, sobota pa bo namenjena delavnici.

Dogajanje lahko spremljate tudi preko oddajanja v živo na spodnjem linku.

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna