Zagnali smo prvo sezono programa Dober, boljši, z mentorjem

Novice

Zagnali smo prvo sezono programa Dober, boljši, z mentorjem

Foto: Karin Rošker

Društvo novinarjev Slovenije z veseljem najavlja prvo sezono mentorskega programa, ki smo ga poimenovali Dober, boljši, z mentorjem. Z njim želimo zapolniti vrzel, ki jo opažamo pri prenosu znanj med izkušenejšimi in mlajšimi novinarji – po letih in po stažu.

V okviru Centra kakovostnih medijskih vsebin gremo tako v izvajanje večmesečnega programa, v katerem bomo oblikovali pare mentor–mentoriranec, ki bodo mentorirancem z rednimi srečanji ali pogovori na daljavo omogočili pridobitev novih znanj in jih opolnomočili za opravljanje poklica. Čas in kraj srečanj/pogovorov bosta stvar dogovora med mentorjem in mentorirancem, torej nepredvidljivo novinarsko delo ni izgovor, da jih ne bi mogli izvesti. Se bo pa program odvijal v letu 2025.

Mentor bo mentorirancu lahko svetoval na področju etičnih dilem, pridobivanja virov, pristopa k zahtevnejšim zgodbam in sogovornikom, načina poročanja, z njim bo lahko delil svoje izkušnje, ki si jih je nabral v letih dela, z njim delil obrtniška znanja novinarskega poklica in še in še. Ne bo pa se vmešaval v uredniško politiko konkretnega uredništva ali medija.

V društvu smo v predhodni fazi nagovorili veliko število izkušenih kolegic in kolegov, ki so pripravljeni vstopiti v mentorsko razmerje z mentorirancem in deliti svoje znanje, program so podprli tudi številni odgovorni uredniki, a pobuda in želja za pridobitev novih znanj mora priti od vas, dragi mladi novinarji in novinarke.

Sodelovanje v programu je brezplačno, pričakujemo pa, da se vanj prijavite z vso odgovornostjo in ciljem osvojiti nove veščine in znanja. O opravljenem programu na koncu udeleženci dobite tudi potrdilo.

Vabimo vas torej, da izpolnite prijavnico in se pridružite programu. Prijave zbiramo do 11. novembra 2024. Pod prijavnico najdete tudi odgovore na najpogostejša vprašanja, za vsa pojasnila pa smo na voljo tudi na e-naslovu mentor@naprej-forward.org.

PRIJAVI SE

Mentorski program Dober, boljši, z mentorjem v letih 2024 in 2025 izvajamo ob podpori Ministrstva za kulturo RS.

mk_si