Financiranje inovativnih digitalnih novinarskih projektov

Razpisi

Financiranje inovativnih digitalnih novinarskih projektov

Google  z današnjim dnem odpira drugi krog prijav za črpanje sredstev iz Sklada za inovacije DNI in k oddaji prijav vabi vse, ki v Evropi snujejo ali že izvajajo inovativne (digitalne) novinarske projekte. Prijave bodo sprejemali do 11. julija 2016.

S pomočjo omenjenega sklada bodo v naslednjih treh letih namenili 150 milijonov evrov v obliki subvencij brez obveznosti za podporo inovativnosti na področju novinarstva v Evropi.

Cilji sklada so jasni in ambiciozni: spodbuditi želijo novo razmišljanje, ki lahko izhaja iz kateregakoli področja v ekosistemu ustvarjanja in oblikovanja novic, in novinarskim organizacijam vseh velikosti omogočiti prostor in sredstva za preizkušanje novih stvari in idej brez kakršnihkoli zahtev ali pogojev. Pobuda je odprta za vse, ki v Evropi delujejo na področju digitalnega novinarstva, naj bodo to velika ali manjša podjetja, že uveljavljena ali nedavno ustanovljena podjetja.

Več informacij o načinih in pogojih prijav(e) projektov se nahaja v priloženem sporočilu za javnost in na spletni povezavi https://www.digitalnewsinitiative.com/.