Izobraževanja za znanstvene novinarje

Izobraževanja

Izobraževanja za znanstvene novinarje

Center za etiko v znanosti in novinarstvu, Balkanska mreža znanstvenih novinarjev, mednarodna šola Sissa/Isas in Skupno raziskovalno središče Evropske komisije s finančno podporo Srednjeevropske pobude organizirajo serijo treh delavnic v angleškem jeziku za znanstvene novinarje.

Novinarji, ki se bodo udeležili delavnic, bodo dobili priložnost sodelovanja v interaktivnih sejah s priznanimi raziskovalci ter znanstvenimi novinarji in uredniki iz regije (in širše). Razpravljali bodo o relevantnih znanstvenih temah kot tudi o podatkovnem in preiskovalnem novinarstvu, poročanju o korupciji in nepravilnostih. Seje bodo pospremili s primeri dobrih praks in izjemnih zgodb iz regije. Spregovorili bodo tudi o načinih povezovanja z znanstveno skupnostjo in učinkovitih načinih dostopanja do informacij, s katerimi razpolagajo institucije.

Posebna pozornost delavnic bo namenjena krepitvi čezmejnega sodelovanja in regionalnega mreženja znanstvenih novinarjev ter povezav s kolegi v Zahodni Evropi.

Prva delavnica bo potekala 5. aprila 2019 v beograjski hiši človekovih pravic. Rok za prijavo je 15. januar 2019. Izbranim kandidatom iz Slovenije bodo organizatorji krili stroške prevoza in namestitve. Prijavite se po elektronski pošti. Obvezno priložite motivacijsko pismo in svoj življenjepis, lahko pripnete tudi priporočilo.

Druga delavnica bo potekala 1. julija 2019 v švicarski Lausanni.

Tretjo delavnico načrtujejo za julij 2020 v Trstu.

Več informacij