Novinarske nagrade Fetisov

Nagrade

Novinarske nagrade Fetisov

Namen ustanoviteljev novinarske nagrade Fetisov je spodbujati univerzalne vrednote, kot so iskrenost, pravičnost, pogum in plemenitost z izpostavljanjem izjemnih novinarjev po vsem svetu, ki s svojim delom in zavzetostjo svet spreminjajo na boljše.

Nagrade podeljujejo v štirih kategorijah:

– izjemen prispevek k miru;

– izjemen prispevek k zagovarjanju civilnih pravic;

– izjemni dosežki v preiskovalnem novinarstvu;

– izjemni dosežki v okoljskem novinarstvu.

Vrednost nagradnega sklada je 520.000 švicarskih frankov. Najboljši trije v vsaki izmed kategorij si delijo nagrado v višini 130.000 CHF. Nagrajenec, ki se bo uvrstil na prvo mesto bo prejel 100.000 CHF. Drugouvrščeni bo prejel 20.000 CHF, tretjeuvrščeni pa 10.000 CHF.

Prijavijo se lahko novinarji, ki so člani stanovskih organizacij, in svobodni novinarji. Ena novinarska organizacija lahko predlaga največ tri novinarje. Prijavnico lahko izpolni predstavnik novinarske organizacije v imenu predlaganega novinarja ali pa novinar sam. Novinar lahko predlaga eno svojo zgodbo ali eno serijo zgodb, ki je dolga največ 20.000 besed in je bila v tiskanih ali spletnih medijih objavljena v obdobju od 1. junija 2019 do 31. maja 2020.

Priložena objava mora biti v angleškem jeziku. Sprejeli bodo tudi objave v drugih jezikih, vendar jih mora pospremiti visokokakovosten prevod v angleščino.

Več informacij | Kategorije | Kontakt

Rok za prijavo: 1. avgust 2020