Razpis nagrad “Novinarji Sredozemlja”

Nagrade

Razpis nagrad “Novinarji Sredozemlja”

Odprt je peti mednarodni razpis nagrad »Novinarji Sredozemlja«. Nagrade bodo podeljene 7. septembra 2013 v srednejeveškem mestu Otranto. Dogodek organizira združenje »Terra del Mediterraneo« skupaj z občino Otranto in Europuglia in v sodelovanju z Sredozemskim parlamentom, številnimi evropskimi ambasadami in različnimi institucijami, med katerimi je tudi Evropski novinarski center.

Na razpis se lahko prijavijo novinarji s prispevki objavljenimi med 1. januarjem 2009 in 31. avgustom 2012. Tiskani prispevki morajo imeti med 2000 in 15.000 znakov, televizijski ali radijski prispevki pa dolžino med dvema in petnajstimi minutami.

Nagradi bosta podeljeni v dveh kategorijah:

  • arabska pomlad; nagrajene bodo reportaže in raziskovalni prispevki na temo arabske pomladi,
  •  dobrodošlica in solidarnost; nagrajena bodo dela na temo medčloveške solidarnosti, do beguncev iz sredozemskega območja, ilegalne imigracije in integracije beguncev v družbo.

Nagrade so do sedaj prejeli novinarjih uglednih novinarskih hiš kot Corriere della Sera, L’Espresso, Panorama, Ansa, RaiNews24, La7, Rete4, Il Giornale, TGR Rai, Il Messaggero, Italia Oggi, Marie Claire, Europa, Vanity Fair, Io Donna, Il Riformista, I Viaggi di Repubblica.

Skrajni datum za oddajo del je 15. junij 2013. Več informacij o razpisu na http://www.terradelmediterraneo.it.