Štipendije organizacije IJP

Razpisi

Štipendije organizacije IJP

Nemška neprofitna organizacija IJP razpisuje štipendijski program za novinarje, ki pokrivajo področje okolja in energije. Štipendisti bodo imeli priložnost sodelovanja v čezmejni preiskavi skupne teme v času trajanja štipendijskega programa. Udeleženci se bodo spoznali na tematski uvodni konferenci, v nadaljevanju programa pa jih bodo gostile medijske hiše po izbiri organizatorja, in sicer v državah, ki sodelujejo v programu. Slovenski udeleženci bodo lahko odpotovali v Nemčijo. Program bo trajal od šest do osem tednov, v tem času bodo lahko novinarji bolje spoznali medijsko hišo, ki jih bo gostila, navezali stike z lokalnimi novinarji in poglobili znanje o okoljskih in energijskih temah. V tem času bodo lahko nadaljevali tudi delovne naloge, ki jih imajo doma. Na koncu sledi zaključni sestanek, na katerem bodo štipendisti podali tristransko poročilo o svojih izkušnjah.

Vsak štipendist bo prejel 3.800 evrov za kritje stroškov prevoza in nastanitve, pa tudi drugih stroškov, ki jih bo imel v času bivanja v državi gostiteljici.
Prijavijo se lahko zaposleni ali samostojni novinarji tiskanih, radijskih, televizijskih ali spletnih medijev. Tekoče znanje nemščine ni pogoj, je pa prednost. Nujno je dobro znanje angleščine.

Prijava naj vsebuje življenjepis s fotografijo, priporočilo urednika ali nadrejenega, štiri primere prispevkov in predloge treh nemških medijev, ki bi jih želeli obiskati.

Prijave sprejemajo na naslovih bomsdorf@ijp.org in theo@ijp.org.

Več informacij
Rok za prijavo: 15. julij 2019

Komisija bo kandidate obvestila do 15. avgusta 2019.