Štipendijski program Milena Jesenská

Razpisi

Štipendijski program Milena Jesenská

Dunajski inštitut za družbene vede razpisuje štipendijski program Milena Jesenská. Namenjen je evropskim novinarjem, ki se ukvarjajo s temami s področja kulture, vendar lahko dela vključujejo tudi druga področja družbenega delovanja in vprašanja evropskega pomena ter se navezujejo na raziskovalna področja inštituta.

V naslednjem štipendijskem obdobju od julija 2019 do junija 2020 bodo štipendisti tri mesece preživeli na Inštitutu za družbene vede v avstrijski prestolnici. Prejeli bodo štipendijo v višini 2.500 evrov na mesec. Imeli bodo na voljo tudi pisarno z dostopom do spleta in drugih virov za raziskave. Za raziskave v drugih državah bo Inštitut kril potne stroške do največ 1.900 €.

Štipendije so zasnovane kot nagrade za odličnost in so namenjene izkušenim evropskim novinarjem. Prosilci morajo imeti večletne izkušnje z delom v tiskanem mediju, radiotelevizijskem programu ali spletnem mediju. Prijave novinarjev začetnikov in študentov bodo zavrnili.

Kandidati morajo oddati vlogo z izpolnitvijo spletnega obrazca. Vloga naj vsebuje:

• jedrnat predlog projekta v angleškem jeziku (največ 8.000 znakov s presledki) z opisom predvidenega rezultata (knjiga, serija člankov, film, televizijska ali radijska oddaja …);
• življenjepis kandidata;
• seznam publikacij.

Vsi priloženi dokumenti morajo biti v PDF obliki.

Kandidati bodo o odločitvi žirije obveščeni spomladi 2019.

Rok za prijavo: 11. januar 2019

Program sta ustanovila Inštitut za družbene vede (IWM) in Evropski sklad za kulturne dejavnosti, podpirata pa ga Project Syndicate in ERSTE sklad.