World Press Photo 2020

Nagrade

World Press Photo 2020

Profesionalni fotografi in ustvarjalci multimedijskih vsebin se lahko prijavijo na mednarodni natečaj World Press Photo, ki nagrajuje najboljše dosežke na področju vizualnega novinarstva v minevajočem letu. Nagrajene fotografije bodo vključene v razstavo, ki potuje po 45 državah. Nagrajenci bodo prejeli nagrado v višini 10.000 evrov. Nominiranci bodo povabljeni na podelitev nagrad v sklopu festivala World Press Photo v Amsterdamu.

Posamične fotografije in reportaže bo strokovna žirija ocenjevala glede na točnost, pravičnost in vizualno prepričljivost. Kategorije fotografskega natečaja so: sodobne teme, splošne novice, okolje, dolgoročni projekti, narava, portreti, šport in udarne novice.

Udeleženci se morajo pred oddajo fotografij predhodno registrirati in predložiti tudi dokazilo, da so profesionalni fotografi. Vse pogoje ter navodila za registracijo in prijavo preberite na spletnem mestu natečaja.

Rok za registracijo: 9. januar 2020

Rok za oddajo fotografij: 14. januar 2020

Fundacija World Press Photo podeljuje tudi nagrado za izstopajoče dosežke na področju digitalnega pripovedovanja zgodb. Ustvarjalci zgodb, vizualni novinarji in producenti lahko prijavijo pripovedi, ki vsebujejo profesionalne fotografije v kombinaciji z videom, animacijo, grafiko, ilustracijo, zvokom ali besedilom. Natečaj je razdeljen v tri kategorije: interaktivna, dolga in kratka pripoved.

Udeleženci morajo predložiti dokazilo, da se poklicno ukvarjajo z vizualnim novinarstvom. Vse pogoje in navodila za prijavo preberite na spletnem mestu natečaja.

Rok za prijavo: 14. januar 2020