Napad na: 24UR in Tjaša Slokar Kos

Datum spremembe: 16. 6. 2021
Datum prijave: 2. 4. 2021
Tip napada: žalitev, napad na osebno ali profesionalno integriteto
Napadeni: 24UR na POP TV in Tjaša Slokar Kos
Napadalec: politik
Naziv napadalca: Janez Janša
Prostor: družbeni medij
Doseg napada: nacionalno
Trajanje napada: enkraten dogodek
Odziv: iskanje podpore pri sorodnih organizacijah v Sloveniji, prijava delodajalcu
Odziv drugih akterjev: poklicna združenja, delodajalec
Epilog: različni tipi groženj se nadaljujejo
Kratek opis
Janez Janša je na Twitterju informativno oddajo 24UR in odgovorno urednico informativnega programa Tjašo Slokar Kos obtožil enoletnega laganja o koronavirusu in prispevanja k številu obolelih in umrlih.
Opis dogodka

Janez Janša je na Twitterju informativno oddajo 24UR in odgovorno urednico informativnega programa Tjašo Slokar Kos obtožil enoletnega laganja o koronavirusu in prispevanja k številu obolelih in umrlih. Zapisal je: “Tako @24ur_com pod taktirko družine Kos – Slokar, vztrajno, že več kot eno leto, laže in ruši napore za zaustavitev #epidemija #koronavirus in pomembno prispeva k deležu obolelih in umrlih v Sloveniji. Zavržno, poniglavo politikantstvo, zaradi katerega ljudje umirajo”.

Zapis je objavil v odzivu na objavo 24ur.com, v kateri so obveščali o omejitvah, vezanih na koronavirus, v času velikonočnih dni. V njem so zapisali: “Večji del gospodarstva ostaja odprt, so pa morali svoja vrata znova zapreti vrtci in šole, kljub zatrjevanju vlade, da bodo te zapirali zadnje. In čeprav je prepovedano zbiranje ljudi, to ne velja za ‘izjemo’ – velikonočno nedeljo”.

Dogodek na platformi Mapping Media Freedom.