Napad na: Eugenija Carl

Datum spremembe: 22. 6. 2021
Datum prijave: 22. 3. 2021
Tip napada: napad v medijskih objavah
Podtip napada: profesionalna diskreditacija
Napadeni: Eugenija Carl, RTV Slovenija
Napadalec: medij
Naziv napadalca: več medijev in objav na Twitterju
Prostor: javni prostor
Doseg napada: nacionalno
Trajanje napada: več groženj, vezanih na en dogodek
Odziv: prijava delodajalcu, prijava interesnim združenjem
Odziv drugih akterjev: delodajalec, poklicna združenja
Epilog: vpliv na psihično stanje, vpliv na status znotraj uredništva
Kratek opis
Po poročanju o diplomi poslanca Simonoviča sta bili Eugenija Carl in RTV Slovenija napadeni v medijih in na družbenih omrežjih.
Opis dogodka

Po poročanju o diplomi poslanca DeSUS Branka Simonoviča je bilo poročanje novinarke Eugenije Carl in RTV Slovenija napadeno v več prispevkih v različnih medijih in več objavah na Twitterju. Vidni politiki so pozivali k temu, da se novinarko odpusti, vršen je bil pritisk na komisijo programskega sveta za informativne programe.

Prispevek v Domovini je nosil naslov Novinarka TV Slovenija se je lotila poslanca Simonoviča, zdaj pa kaže, da je “nasadila” samo sebe, prispevek na Novi24TV pa Nova blamaža za Eugenijo Carl in RTV: Ekonomska fakulteta v Zagrebu potrdila, da je diploma poslanca Branka Simonoviča verodostojna.

“Aktiv novinarjev informativnega programa TV Slovenija zavrača nevzdržne napade na naše sodelavce – na družbenih omrežjih in v nekaterih medijih. Zadnji v nizu napadov na novinarko Eugenijo Carl zaradi objave prispevkov o zagrebški diplomi poslanca Simonovića je nesprejemljiv, saj novinarka nikoli ni trdila ničesar, kar ne bi bilo na osnovi pridobljenih odgovorov. Ko se bodo zadeve na zagrebški fakulteti razjasnile, bo znan tudi epilog. Vse informacije, ki jih je dala fakulteta, je RTV Slovenija sproti objavljala in jih bo tudi v prihodnje, z namenom nepristranskega in verodostojnega poročanja,” so v odzivu zapisali v aktivu informativnega programa TV Slovenija.