Napad na: Manica J. Ambrožič

Datum spremembe: 16. 9. 2021
Datum prijave: 19. 8. 2021
Tip napada: verbalna grožnja
Napadeni: Manica J. Ambrožič, informativni program Televizije Slovenije (RTV Slovenija)
Napadalec: politik
Naziv napadalca: Zmago Jelinčič Plemeniti
Prostor: družbeni medij
Doseg napada: nacionalno
Trajanje napada: enkraten dogodek
Odziv: prijava interesnim združenjem, pravna sredstva, prijava delodajalcu
Odziv drugih akterjev: poklicna združenja
Epilog: vpliv na psihično stanje
Kratek opis
Poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je na Twitterju namignil, da bi odgovorno urednico informativnega programa Televizije Slovenija Manico J. Ambrožič moralo biti strah.
Opis dogodka

Poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je na Twitterju osebno nagovoril odgovorno urednico informativnega programa Televizije Slovenija Manico J. Ambrožič z dvema vprašanjema: »A te je kaj strah?« in »Kako kaj spanje?«.

Ambrožič je v prijavi zapisala, da vprašanje Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ali jo je strah, razume “kot porogljiv namig, da bi me moralo biti”. Tvit Zmaga Jelinčiča je prijavila policiji. Poslanec se v tvitu nanaša na ponedeljek in zapiše, da je RTV Slovenija “pred premiki”. Omenjeno je tvitnil dan pred sestankom programskega sveta RTV Slovenije, kjer naj bi obravnavali in glasovali o predlogu o razrešitvi direktorice Televizije Slovenija Natalije Gorščak, pa zaradi nesklepčnosti do obravnave in glasovanja ni prišlo.

“Kot odgovorna urednica IP TVSLO sem deležna številnih groženj, zmerljivk in nadlegovanj, od sredine maja so pred sedežem RTV Slovenija protestniki, ki zahtevajo sestanek z mano in občasno izražajo grožnje (»Ambožičeva,  pridi dol da ti izprašimo pičko«). Grožnje in nadlegovanja mi sprožajo nelagodje, kar nekaj sem jih prijavila policiji,” je ob tem še sporočila Ambrožič.