Kaj so povedali čuvaji 2014

Novice

Kaj so povedali čuvaji 2014

Uredniška ekipa festivalaFoto: Matej Povše

Prvi odzivi letošnjih čuvajev/Watchdogov. Prireditev je režirala Ivana Djilas, vodil pa jo je Boštjan Gorenc – Pižama.

Nagrade_festival_0301_L

Peter Kolšek, nagrada za življenjsko delo: “Ta nagrada mi pomeni, da to pisanje, ki ga imam najrajši, oblikovanje mnenjskih tekstov – govorimo seveda o kolumnah in komentarjih – je vendarle opaženo, čeprav mora bralec v takšen tekst vložiti določen napor. Zahteva bolj angažiranega bralca. To v medijih ne velja za ”prvo fronto”, a kljub temu očitno vzbuja dovolj pozornosti, da je vredno nagrade. To se mi zdi dobro tudi za prihodnost tovrstnih žanrov.”

Mojca Pišek, debitantka leta: “Nagrada je vsekakor zelo drago priznanje. Zelo sem vesela, ker je podeljena za področje kulture, ki zelo redko prihaja v ospredje.”

Nagrade_festival_006[1]
Nagrade_festival_007[1]

Irena Joveva, debitantka leta: “Nagrada me je zelo presenetila, ker STA že 20 let ni dobila nagrade. Zdi se mi, da je na tem področju težko konkurirati medijem, zato sem še toliko bolj vesela in počaščena ter mi pomeni veliko spodbudo za delo v naprej.”

Voranc Vogel, izstopajoči dosežki v novinarski fotografiji: “Lansko leto sem prejel samo pohvalo, letos pa kar nagrado. To me je res razveselilo.”

Nagrade_festival_0111[1]
Nagrade_festival_012_L

Jošt Franko, izstopajoči dosežki v novinarski fotografiji: “Nagrade nisem pričakoval in mi pomeni potrditev za moje delo. Občutki so dobri.”

Peter Žerjavič, izstopajoči novinarski dosežki: “Po svoje sem bil nagrade zelo vesel in počaščen, po svoje pa presenečen. Nisem si mislil, da lahko moje delo, ki je za marsikoga morda preveč odtujeno in birokratsko, pritegne pozornost porote. Ne samo, da pritegne, ampak da me na koncu tudi nagradijo. Vsak novinar, ki dobi tako nagrado, je seveda lahko vesel. Kaj naj rečem drugega? Meni je v posebno veselje, da sem v družbi kolega Kolška, pa tudi ostalih kolegov, ki jih zelo cenim. To je dodatna nagrada.”

Nagrade_festival_0141_L
Nagrade_festival_0161_L

Andrej Stopar, izstopajoči novinarski dosežki: “Stanovska nagrada je verjetno za vsakega novinarja, ali predstavnika katerekoli stroke, pomembna. Zame je priznanje in seveda je lepo, da kolegi, tako v lastni hiši, ki predlagajo posameznika za nagrado, kot porota društva novinarjev, opazijo delo posameznika. Nagrada mi veliko pomeni, tega ne skrivam, hkrati pa sem vesel, da je tokrat precej pozornosti namenjene zunanji politiki.”

Aljaž Vindiš, Aljaž Vesel, Ajda Bevc, izstopajoči novinarski dosežki: “Nagrada je predvsem priznanje za ves trud in vse ure, ki jih vlagamo v to delo. Vse te neskončne, dolge Excel tabele, za katere porabimo ogromno časa. Ključno je tudi to, da se lahko leta 2014 vendarle lahko pogovarjamo o celotnem procesu dela in spoštovanju standardov, ne glede na to, ali gre za članek, video, grafiko …”

Nagrade_festival_018_L
Nagrade_festival_0191_L

Ekipa oddaje Epilog, izstopajoči novinarski dosežki: “V čast nam je, da smo nagrajeni. Nagrada pomeni priznanje, da je pot, ki smo si jo izbrali, prava. Hkrati pa je tudi zaveza za naprej, da bomo na tej poti vztrajali.”