O medijskem festivalu Naprej poročajo številni mediji

Iz medijev

O medijskem festivalu Naprej poročajo številni mediji

Nastja C. Hrobat, Eva Brišnik

Če sta včerajšnja predavanja zaznamovali družbeni omrežji Twitter in Facebook, je podelitev novinarskih nagrad Bratstva resnice oblikovala vsebino medijev.

Delo – N. R.: Delo je temu posvetilo mesto na naslovnici s fotografijo svojega nagrajenca Nejca Goleta, ki je prejel nagrado za svoje »kritične članke o gradbenih poslih, goljufijah NLB in škodljivem javnem naročanju«. Temu debitantu se je pridružil tudi novinar Primorskih novic Peter Verč.

IMG_28833[1]

Dnevnik – pb: Z dvema nagrajencema se lahko pohvalijo pri časopisni hiši Dnevnik, temu so namenili kar polovico zadnje strani. Njuna nagrajenca Primož Ciman in Luka Cjuha sta slovensko medijsko sceno obogatila s svojim preiskovalnim delom projekta TEŠ 6 in fotoreportažo Romske počitnice na Brezjah.

Večer – Franja Žišt: Pri časniku Večer so več pozornosti namenili medijskemu festivalu in bralce povabili na dogodek. Omenili so tudi okroglo mizo, na kateri so uredniki slovenskih medijev razpravljali »o slovenski medijski beri, smernicah in prihodnosti domačih novinarskih zgodb.«

IMG_28813[1]

Prispevek s podelitve novinarskih nagrad so uvrstili že v večernih Odmevih. Ponosni so na svojo radijko Jano Vidic z Vala 202, ki je prejela nagrado za posebne dosežke na področju Botrstva v Sloveniji. Voditelj Igor E. Bergant, ki je tudi sam prispeval k popoldanskemu programu festivala, je poudaril, da sta dobitnika nagrade za življenjsko delo predlagali tako javna RTV kot tudi komercialna POP TV. Slednja je največ pozornosti namenila svojemu zmagovalcu Matjažu Tanku in se mu še posebej zahvalila za dolgoletno soustvarjanje televizijskega programa.

Mladina: Celostranski oglas v reviji Mladina, sporočilo je jasno: »Predsednik države: 5 let. Predsednik vlade: 4 let. Novinarstvo: vedno.«