Pulitzerjeve nagrade za poročanje o strelskih pohodih in Trumpu

Iz medijev

Pulitzerjeve nagrade za poročanje o strelskih pohodih in Trumpu

B.V., MMC RTV SLO, STA

V New Yorku so podelili Pulitzerjeve nagrade za novinarske dosežke. Najprestižnejšo je prejel časopis z južne Floride Sun Sentinel za poročanje o množičnem streljanju na srednji šoli v Parklandu.

Uredništvo Sun Sentinela je nagrado za javno službo prejelo za razkrivanje napak vodstva šole in policije pred strelskim pohodom na šoli v Parklandu, v katerem je bilo februarja lani ubitih 17 ljudi, in po pohodu.

Časopisa New York Times in Wall Street Journal pa sta bila nagrajena za raziskovalno novinarstvo za preiskovanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegove družine.

New York Times je bil nagrajen za 18 mesecev preiskovanja družinskega bogastva Trumpovih, Wall Street Journal pa, ker je razkril Trumpova denarna nakazila dvema ljubicama med kampanjo pred predsedniškimi volitvami leta 2016.

Tiskovna agencija Reuters je dobila mednarodnega pulitzerja za razkritje poboja muslimanske manjšine Rohinga v Mjanmaru ter še enega za fotografsko pokrivanje migrantov, ki pred revščino in nasiljem iz Srednje Amerike bežijo v ZDA.

Več …