Delavnice: Patrick Witty svetuje slovenskim fotografom

Novice

Delavnice: Patrick Witty svetuje slovenskim fotografom

Tina Krušec, Anja Kralj

Luka Dakskobler, Matej Povše, Luka Cjuha in Matjaž Krivic so le štirje izmed slovenskih fotografov, ki so v prvi uri Foto inventure iskali nasvet pri velikanu mednarodne fotografije Patricku Wittyju.

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade je po mnenju fotografov človek, ki široko obvlada in pokriva področje fotografije.Trenutno je mednarodni urednik fotografije pri reviji Time.

“Fotografom svetuje, naj razvijajo osebni stil,” je povedal Matej Povše, Dakskobler  je dodal: “Zagovarja stališče stick to what you do best, sam mi je svetoval, naj ostanem zvest črno-beli kompoziciji.”

Matjaž Krivic, samostojni fotograf, zaposlen pri agenciji Getty Images, za slovenske fotografe meni, da so neizkoriščena sila v slovenskem novinarstvu, in dodaja: “Naša agencija iz Slovenije ne dobiva naročil, popolnoma obratno velja za tujino, ne le v evropskem, ampak tudi v svetovnem merilu.” Krivic se je Wittyu predstavil  s projektom Urbanistan, ki se osredotoča na urbanizirana področja držav tretjega sveta. “Naletel sem na pozitivno kritiko, kar je potrditev več, da gre projekt v pravo smer,” je komentiral Krivic.