Delo revije: Javno pismo predsedniku uprave NKBM

Novice

Delo revije: Javno pismo predsedniku uprave NKBM

Svet delavcev Dela Revij je pozval predsednika uprave Nove KBM Matjaža Kovačiča, da direktorju in lastniku Dela Revij Mateju Raščanu nemudoma odvzame pravico do upravljanja ter da na čelo družbe pripeljejo sposobnega direktorja.

G. Matjaž Kovačič

Predsednik uprave NKBM

V Ljubljani, 18.7.2011

Spoštovani gospod Kovačič,

edicijam Dela Revij se čas izteka. Pošta naših revij noče več dostavljati naročnikom, tiskarna trdi, da ne more več kupiti tiskarskega papirja, zaposleni in zunanji sodelavci so v agoniji in tako ni mogoče več delati. Pred skoraj mesecem dni, ko smo bili pri vas na sestanku, smo vam povedali, da je pri nas začetek konca, to zdaj pa je že konec. Že danes ali jutri, zagotovo pa čez teden ali dva naše revije kljub našim naporom, kljub temu da redno zaposleni in honorarni sodelavci že mesece delamo brezplačno, saj naši honorarji, socialni prispevki niso poravnani, še celo denar za bencin na službenih vožnjah moramo sami zalagati – kljub vsemu našemu trudu revije kmalu ne bodo več izhajale.

Ker kljub zagotovilom še vedno niste ukrenili ničesar, da bi kot glavni upnik končali agonijo Dela Revij, stanje pa se iz dneva v dan slabša in je dejansko postalo že nevzdržno, vas pozivamo da:

  • V 48 urah skličete sestanek z nami in nas obvestite, kako in kdaj nameravate ukrepati.
  • V 48 urah kot skličete konzorcij bank upnic (NKBM, NLB, Abanka, Factor banka, Hypo banka), na katerem se skupaj dogovorite o ukrepanju oz. o čimprejšnji rešitvi zastavljenih blagovnih znamk ali podjetja. Pričakujemo tudi takojšnji dogovor bank o morebitni konverziji terjatev v lastniške deleže ali drugih ukrepih.
  • Direktorju in lastniku Dela Revij Mateju Raščanu takoj odvzamete pravico do upravljanja podjetja in ga kot direktorja nadomestite s sposobnim človekom oziroma uvedete dvotirno upravljanje podjetja do trenutka, ko boste blagovne znamke dali v najem oz. udejanili katero od drugih možnih rešitev.

S tem boste rešili ne le naših revij ter zaposlenih novinark in novinarjev, temveč boste zaščitili oz. poskrbeli tudi za to, da se bankam, vključno z NKBM, vrne vsaj del denarja, s katerim ste v preteklosti na račun zastavljenih edicij in nepremičnin Dela Revij kreditirali g. Raščana.

Jelka Sežun,

predsednica Sveta delavcev Dela revije,

Izvršni odbor Sindikata novinarjev Slovenije, Sindikat Pergam, UO DNS – Društva novinarjev Slovenije