Medijski festival: vabljeni k sodelovanju

Obvestilo

Medijski festival: vabljeni k sodelovanju

Takoj po zaprtju mariborske novinarske četrti smo se v društvu že usmerili k naslednjemu projektu, njegov obseg bo po pričakovanjih nekoliko večji od dogodkov DNS, kot ste jih bili vajeni doslej. Vabimo vas, da nam do 10. decembra posredujete svoje želje, mnenja in zamisli o večdnevni konferenci oziroma medijskem festivalu.

Spoštovane članice, spoštovani člani DNS!

Takoj po zaprtju mariborske novinarske četrti smo se v društvu že usmerili k naslednjemu projektu, njegov obseg bo po pričakovanjih nekoliko večji od dogodkov DNS, kot ste jih bili vajeni doslej.

Prihodnje leto načrtujemo večdnevno konferenco oziroma medijski festival, ki bi ga radi vsebinsko razširili tudi na ostala področja, s katerimi se srečujemo pri svojem delu (od odnosov z javnostmi do produkcije). Naš namen je organizirati dogodek z izobraževalnimi vsebinami, seminarji in delavnicami, v Slovenijo pa želimo povabiti predvsem tuje goste, katerih izkušnje in znanje lahko znatno pripomorejo h krepitvi profesionalnosti in sposobnosti medijskih praktikov ter k splošnemu dvigu ravni medijske produkcije pri nas. Najbrž se vsi lahko strinjamo, da količina odprtih vprašanj, problemov, sivih področij in sodobnih izzivov naravnost kliče po tematsko čim bolj vseobsegajočem dogodku.

Zdaj ste na vrsti vi, dragi člani in drage članice. Po načelu več glav več ve: slovensko novinarstvo potrebuje več priložnosti za dodatno izobraževanje in širjenje obzorij, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje želje, mnenja in zamisli o tem, katere tematike in problemska področja bi morali obdelati v okviru konference, na katerih področjih novinarskega in splošnega medijskega dela potrebujemo in si želimo več znanja, kakšne delavnice in seminarje pričakujete ter, nenazadnje, kateri gostje bi s svojim znanjem in izkušnjami lahko koristili slovenskemu novinarskemu cehu in medijski dejavnosti.

Prosimo vas, da najpozneje do 10. decembra na e-naslov generalni@novinar.com posredujete svoje predloge. Seveda vseh in v celoti najverjetneje ne bomo mogli upoštevati, bomo pa program konference vsekakor poskušali začrtati skladno z njimi.

Za vse vaše dragocene predloge in zamisli se zahvaljujemo.

Skupaj smo močnejši!

Upravni odbor Društva novinarjev Slovenije