Novinarjev kalejdoskop #video

Novice

Novinarjev kalejdoskop #video

Foto: Dmitri Posudin, Pixabay

V Mestni knjižnici Kranj od oktobra 2019 poteka serija pogovorov z novinarkami in novinarji, poimenovana Novinarjev kalejdoskop. Vodi jih Darja Groznik.

Prva gostja je bila predsednica društva Petra Lesjak Tušek, ki »dobro pozna ‘blišč in bedo’ novinarskega poklica, položaj in probleme medijev in novinarjev, potrebe in vrednote, ki jih zadovoljuje in prinaša kakovostno novinarstvo. Zakaj potrebujemo dobre novinarje, kaj bo na medijski trg prinesla prihodnost, kako preživeti v kaosu informacijskega vrveža?«

Edvard Žitnik, zunanjepolitični novinar in komentator, avtor številnih dokumentarcev, pravnik po izobrazbi, ljubitelj jazz glasbe in morja, je bil drugi gost Darje Groznik. Kaj je najbolj zaznamovalo njegovo osemletno obdobje dela dopisnika RTV Slovenija v ZDA? Kateri dogodek, o katerem je poročal, mu je ostal najbolj v spominu? Zakaj je pomembno, da ima velika medijska hiša na kraju dogajanja svojega poročevalca?

Jelena Aščić, voditeljica in urednica oddaje Tednik, sodi med najbolj prepoznavne in tudi najbolj izpostavljene obraze slovenske televizije.
Kako razmišlja o novinarstvu v luči zgodb »malega človeka«?