Novinarka STA med nominiranci za evropskega znanstvenega novinarja leta

Iz medijev

Novinarka STA med nominiranci za evropskega znanstvenega novinarja leta

Aljoša Rehar, STAFoto: Saša Novak

Toulouse, 10. julija (STA) – Znanstvena novinarka STA Lea Udovč se je uvrstila med nominirance za izbor evropskega znanstvenega novinarja za leto 2018. Za uvrstitev v krog nominirancev je prejela posebno priznanje, izročili so ji ga v okviru evropske konference znanstvenih novinarjev (ECSJ) 2018, ki je v nedeljo potekala v francoskem Toulousu.

Naziv evropske znanstvene novinarke 2018 je sicer prejela nemška novinarka Eva Wolfangel, ki jo je za nagrado nominiralo nemško združenje znanstvenih novinarjev.

Novinarko Slovenske tiskovne agencije (STA) Leo Udovč, ki je v zadnjih treh letih postala nosilna avtorica vsebin na portalu STAznanost, je za nagrado nominiralo Združenje znanstvenih novinarjev iz Jugovzhodne Evrope.

Evropske konference znanstvenih novinarjev (ECSJ), prva je potekala leta 2014, organizira Združenje znanstvenih novinarjev v tisku (AJSPI) v sodelovanju z Zvezo evropskih združenj znanstvenih novinarjev (EUSJA) in organizatorji dogodkov EuroScience Open Forum (ESOF).

Izbor evropskega znanstvenega novinarja leta koordinira Združenje britanskih znanstvenih novinarjev (ABSW), sponzorira pa ga multinacionalka Johnson & Johnson.

Nacionalna oziroma regionalna združenja znanstvenih novinarjev nominirajo kandidate iz posameznih evropskih držav, letos so jih nominirala skupno 20.