Okrogla miza: Novinarstvo in izziv padca zaupanja

Obvestilo

Okrogla miza: Novinarstvo in izziv padca zaupanja

Množični mediji in novinarstvo v Sloveniji se v zadnjem času soočajo poleg »klasičnih« (lastniških, političnih, družbenih, oglaševalskih) izzivov soočajo tudi z izzivom padca zaupanja.  Trend nezaupanja je v Sloveniji sicer prisoten na vseh družbenih podsistemih, opazen pa je tudi upad zaupanja v medije. To je pokazala tudi raziskava raziskave o zaupanju med družbenimi podsistemi, ki ni pokazala samo zmanjšane stopnje zaupanja v medije, pač pa celo stopnjo nezaupanja med mediji in novinarji samimi.

Kakšna naj bo v takšnih kriznih razmerah vloga medijev in novinarjev? Kako krepiti zaupanje v medije in novinarje, kaj načenja zaupanje v medije ter kakšen je odnos med mediji, novinarji, zaupanjem in drugimi podsistemi?

O tem bomo skupaj s priznanimi gosti slovenskega medijskega prostora razpravljali na okrogli mizi Odgovornost besede, ki bo potekala  12. marca 2013, ob 14. uri v Mestnem muzeju Ljubljana. Z nami bodo:

Bojan Budja, v.d. odgovornega urednika dnevnika Delo in Delo.si ter odgovorni urednik Slovenskih novic in slovenskenovice.si
Katja Šeruga, odgovorna urednica časnika Večer,
Špela Šipek, urednica dnevno – informativnega programa POP TV
Mirko Štular, odgovorni urednik Val 202.
Uroš Urbas, namestnik odgovornega urednika časnika Finance

Vljudno vas vabimo, da se nam na dogodku pridružite tudi vi.

Prof.dr. Marko Milosavljević, Mednarodni medijski center IMC

Uroš Hakl, vodja korporativnega komuniciranja in svetovanja Pristop