Delavnica za samozaposlene: Davki in prispevki po novem

Obvestilo

Delavnica za samozaposlene: Davki in prispevki po novem

Foto: Leon Vidic, Delo

Društvo novinarjev Slovenije, Sindikat novinarjev Slovenije, skupaj z Društvom Asociacija in Odprto zbornico za sodobno umetnost, v sodelovanju z MIZKŠ, organiziramo delavnico za samozaposlene v kulturi in medijih.

KRAJ IN ČAS:
Dva termina: torek, 19. februarja, in sreda, 20. februarja 2013, ob 16. uri, v dvorani ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, na Maistrovi 10 v Ljubljani.

Iz obrazložitev posledic spremenjene davčne in pokojninske zakonodaje, ki smo jih za samozaposlene pripravile in posredovale tudi navedene organizacije, ste si lahko ustvarili vtis o učinku sprememb na vaše osebne finance. Seminar je predvsem namenjen tistim samozaposlenim, ki uveljavljate normirane stroške, pa zaradi negativnih učinkov sprememb na višino plačane dohodnine, resno razmišljate o prehodu na sistem vodenja enostavnega knjigovodstva. Seveda pa bomo razložili tudi vse posledice za normirance.

SODELUJOČI:
Jadranka Pelan, Hobofin računovodski servis in svetovanje, Barbara Krevh, Računovodski servis Krevh MBA, Alenka Vidrgar, samozaposlena v kulturi (vodi knjige), Gašper Lubej, samostojni novinar, Špela Stare, Društvo novinarjev Slovenije, Andrej Srakar, Asociacija, Mag. Marija Mojca Pungerčar, samozaposlena v kulturi, Odprta zbornica za sodobno umetnost, urednica Artservisa

PROGRAM:
Kratka predstavitev zakonskih sprememb (zakoni: o davčnem postopku, o dohodnini, o pokojninskem in invalidskem zavarovanju). Predstavitev učinkov nove zakonodaje in primerjave (obdavčitev, prispevki za socialno varnost). Kako bo potekalo akontiranje dohodnine za normirance po novem? Primerjava obeh načinov ugotavljanja davčne osnove (normiranec, vodenje knjig). Vodenje enostavnega knjigovodstva.

PRIJAVA:
Seminar je za udeležence brezplačen, vendar se je nanj potrebno prijaviti. Izpolnjeno prijavnico,  po mejlu pošljite na enega od naslovov:

novinarji: generalni@novinar.com

kulturniki: asociacija@mail.ljudmila.org

Prijave zbiramo do zasedbe mest.

Za prijavnico klikni: Prijavnica