Okrogla miza: Odgovornost besede

Obvestilo

Okrogla miza: Odgovornost besede

Foto: Tomaž Skale

V Sloveniji se soočamo s pomanjkanjem zaupanja na vseh ravneh. Ali je visoka stopnja nezaupanje v naši družbi posledica politične, gospodarske in socialne in, ne nazadnje, tudi medijske krize? So za nizko stopnjo zaupanja v slovenskem prostoru delno odgovorni tudi predstavniki sedme sile? Kakšna je vloga medijev pri vzpostavljanju zaupanja med različnimi deležniki v družbenem sistemu? Nas nezaupanje ovira pri razvoju in preboju gospodarske krize?

Najprej smo o tem pripravili razpravo z uredniki slovenskih medijev, ki so spregovorili o vlogi medijev na okrogli mizi 12. marca letos. Zdaj bomo pogledali, kako na odgovornost (medijske) besede pri vzpostavljanju zaupanja v slovenskem prostoru gledajo predstavniki gospodarstva in civilne družbe, nosilci izvršne lokalne oblasti ter pravni strokovnjaki. O tem bomo razpravljali na okrogli mizi Odgovornost besede.

Z dogodkom, ki ga pripravljata mednarodni medijski center IMC in komunikacijska agencija Pristop, želimo spodbuditi razmišljanja o tej temi in skozi konstruktiven dialog poskušali najti ustrezne rešitve, kako lahko skupaj prispevamo k ponovni vzpostavitvi zaupanja v Sloveniji.

Okrogla miza bo potekala 25. aprila 2013,  ob 14. uri, v Mestnem muzeju Ljubljana, v pogovoru pa bodo sodelovali:

  • Medeja Lončar, direktorica družbe Siemens
  • Igor Šoltes, predsednik Računskega sodišča
  • Uroš Lubej, predstavnik gibanja Vseslovenska ljudska vstaja
  • Uroš Ilić, partner Odvetniške družbe Ilić
  • Uroš Hakl, vodja korporativnega komuniciranja in svetovanja na Pristopu

Razpravo bosta vodila Špela Šipek, urednica dnevno-informativnega programa POP TV, in Uroš Urbas, namestnik odgovornega urednika časnika Finance.