Poročevalci ali prodajalci?

Obvestilo

Poročevalci ali prodajalci?

Foto: FEJS

Novinarji se zavedamo pomena besedil, ki jih posredujemo svojemu občinstvu. Vemo, da s podajanjem informacij soustvarjamo javni diskurz. Zato se učimo, kako pomembna je ločnica med različnimi vsebinami.

Teorija pravi, da morajo biti novinarske in oglaševalske vsebine strogo ločene in pravilno označene. Velikokrat pa se ta meja zabriše, besedilo se izdaja za novinarsko, medtem ko se v ozadju skriva marketinški namen.

V Društvu študentov novinarstva FEJS in Društvu novinarjev Slovenije smo se odločili, da zadevo raziščemo in povprašamo tiste, ki odločajo o medijskih vsebinah.

V razpravo, ki bo v sredo, 17. novembra, ob 17. uri, smo povabili urednika slovenskega medija, strokovnjaka na področju marketinga v novinarskem mediju in predstavnika z druge strani – strokovnjaka za oglaševanje.

V razpravi nas bo zanimalo predvsem, zakaj prihaja do prikritega oglaševanja in hibridnih medijskih vsebin, kako se pri tem praksa razlikuje od teorije in kako na to problematiko gledajo v novinarski ter kako v oglaševalski panogi.

Sodelujejo:
Grega Repovž, odgovorni urednik Mladine;
Miha Klančar, včasih direktor za področje marketinga, zdaj direktor Večera;
Zoran Savin, predstavnik oglaševalske zbornice, svetovalec na digitall.si in direktor IAB Slovenija.

Zaradi epidemioloških razmer bomo pogovor izvedli virtualno, na Zoomu, s sočasnim prenosom v živo na Facebooku in Youtubu.