Problemska konferenca DNS in SNS

Obvestilo

Problemska konferenca DNS in SNS

Foto: Igor Zaplatil, Delo

DNS in SNS organizirata PROBLEMSKO KONFERENCO v četrtek, 24. septembra 2015,

ob 18. uri v veliki dvorani (6. nadstropje) Zveze svobodnih sindikatov na Dalmatinovi 4, Ljubljana.

Drage kolegice in kolegi!

Razmere v medijskih hišah se vse bolj zaostrujejo. Nedavne problematične kadrovske in programske spremembe na RTV, plazeči plaz odpuščanj na Delu in Večeru, vseprisoten in pereč položaj naših prekarnih sodelavcev in očitne uničujoče posledice za kvaliteto medijskih vsebin, ki jih povzročajo vse bolj neurejene razmere v našem poklicu, so le vrh ledene gore težav, s katerimi se soočamo novinarji in stanovske organizacije.

Skrajni čas je, da strnemo vrste, skupaj ocenimo razmere in poiščemo najboljše predloge, kako se pripraviti in odzvati na črne dneve, ki so pred nami.

Če vam ni vseeno, ali bodo kvalitetno novinarstvo in mediji preživeli naslednja leta, ali nam bo uspelo obvarovati našo največjo vrednoto – novinarsko avtonomijo ali pa bo naš poklic padel na raven zapisnikarjev, vas vabimo na problemsko konferenco. Ker gre zares, vas prosimo, da se je udeležite v čim večjem številu, saj želimo slišati čim več vaših predlogov in mnenj.

Razpravo bodo otvorili: Primož Cirman, Kristina Božič in Mojca Zabukovec, Mario Belovič, Igor E. Bergant, mnenja in predloge bo k mikrofonu usmerjal Matija Stepišnik.

Vabljeni!