Tiskovna konferenca MFRR o misiji v Sloveniji

Obvestilo

Tiskovna konferenca MFRR o misiji v Sloveniji

Partnerji Pobude za hitro odzivanje v zvezi s svobodo medijev (MFRR) bodo v ponedeljek, 5. julija, ob 11. uri na spletni tiskovni konferenci povzeli zaključke in ugotovitve iz nedavno objavljenega poročila, ki proučuje zaskrbljujoče nazadovanje svobode medijev v Sloveniji, razpravljali pa bodo tudi o ključnih izzivih za medijsko svobodo in predstavili priporočila.

Poročilo z naslovom Nazadovanje svobode medijev v Sloveniji pod trenutno vlado Janeza Janše je bilo objavljeno v sredo, 30. junija, dan pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU. Pripravili so ga po dvotedenski virtualni misiji za ugotavljanje dejstev, ki so jo konec maja in v začetku junija izvedli partnerji MFRR in druge organizacije za svobodo medijev, srečali pa so se z različnimi sogovorniki iz medijskih krogov v Sloveniji.

Misijo sta vodili Evropska zveza novinarjev (EFJ) in Mednarodni inštitut za tisk (IPI) v partnerstvu z Društvom novinarjev Slovenije (DNS). Sodelovale so še partnerske organizacije Člen 19 (Article 19), Evropski center za svobodo tiska in medijev (ECPMF), Neomejeni svobodni tisk (FPU) ter Balkanski in kavkaški observatorij Transeuropa (OBCT), pridružili pa so se tudi predstavniki drugih organizacij za svobodo medijev.

V zaključnem delu tiskovne konference je predviden čas za vprašanja novinarjev. Dogodek bo v angleškem jeziku, lahko pa vprašanja zastavite tudi v slovenskem jeziku – za prevod vprašanj bova poskrbeli sodelavki društva.

Govorci

Moderatorica: Renate Schroeder, direktorica Evropske zveze novinarjev;

Jamie Wiseman, sodelavec za področje zagovorništva, Mednarodni inštitut za tisk;

Laurens Hueting, sodelavec za področje zagovorništva, Evropski center za svobodo tiska in medijev;

Tim Schoot Uiterkamp, višji sodelavec za znanje in kakovost, Neomejeni svobodni tisk.

Za udeležbo na spletni tiskovni konferenci prek Zooma se prijavite na tej povezavi.

Vabljeni!

PRIJAVA NA KONFERENCO