Utrinki: V Mariboru je zaživela novinarska četrt

Novice

Utrinki: V Mariboru je zaživela novinarska četrt

Novinarski dnevi 2011 so za nami. Tokrat smo se v Mariboru družili z odgovornimi uredniki največjih slovenskim medijev, urednikom britanskega tednika The Economist in najboljšimi med nami. V štajerski prestolnici smo med drugim raglasili tudi novinarsko četrt.

Navkljub vročem in že razgretem predvolilnem obdobju smo Novinarske dneve “preživeli” brez političnih pritiskov. Dnevi so se tokrat pričeli v kinu Udarnik z novinarsko tribuno, na kateri je predsednik DNS Matija Stepišnik z odgovornimi uredniki največjih domačih medijev spregovoril o prihodnosti slovenskega. Na tribuni so nastopili Goran Novkovič (Žurnal), Grega Repovž (Mladina), Romana Dobnikar Šeruga (Delo), Tomaž Perovič (POP TV), Barbara Štrukelj (STA), Vesna Humar (Primorske novice) in Tomaž Ranc (Večer). Več TUKAJ

Video prispevek z Novinarskih dnevov, ki so ga pripravili kolegi z Večera, si lahko pogledate tukaj:

(klikni na fotografijo za povečavo)

Pred novinarje je stopil tudi urednik tednika The Economist Mark Johnson. Več TUKAJ

Na svečani podelitvi novinarskih nagrad v Vetrinjskem dvoru, ki jo je izpeljal novinar Vala 202 Matej Praprotnik, smo podelili tudi nagrade najboljšim med nami (več o nagrajencih tukaj). V sklopu dvodnevnega druženja slovenskih novinarjev smo sicer razglasili novinarsko četrt, v kateri smo dolgo v noč migali ob ritmih glasbenih urednikov Vala 202, Radia Slovenia International, Radia Študent in Radia MARŠ.

Pestremu novinarskemu petku je sledila novinarska kavarna, na kateri smo začrtali koordinate DNS v prihodnsti. Odgovore na vprašanja o pomenu njeg0vega obstoja, o statusu novinarskega poklica v prihodnje in o vlogi društva pri pripravi nove medijske zakonodaje smo pod poveljstvom Petre Lejak Tušek (Večer) in Roka Kajzerja (Delo) iskali tudi v družbi predsednika Hrvaškega novinarskega društva Zdenka Duke.

Ker je bil Maribor od nekdaj mesto novinarjev in kraj žlahtnega novinarstva, nas je v soboto po vseh pomembnih točkah slovenskega novinarstva v Mariboru popeljal še Branko Maksimovič.

Vse dogodke pestrega programa  ste lahko v živo spremljali in komentirali na omrežju twitter (#DNSvMB).

Vsem, ki ste bili tudi tokrat z nami: se vidimo kmalu!