Vabljeni na slavje!

Obvestilo

Vabljeni na slavje!

Nismo jih ubili, smo jih prestavili (na pomlad) in nadgradili. Upamo, da jih zato ne bomo dobili. Jih bodo pa tisti, ki si jih res zaslužijo. Nagrade, seveda. Uredniki pa bodo dobili – vprašanja. Pomembna. Odgovore bo zahteval predsednik DNS. Prišel bo kolega s tednika The Economist in nam solil pamet. Ker nam lahko. In ker je prav, bomo tudi v zabavnem druženju soočili le najboljše.

V Mariboru 18. in 19. novembra 2011 razglašamo novi del mesta – novinarsko četrt! Utripala bo s kakovostjo vseh vrst – z novimi imeni na slovenski novinarski črti odličnosti, s kakovostnimi razpravami, z uspešnim tujim gostom, s pravo zabavo …

Pridružite se tudi vi! Na 57. podelitvi novinarskih nagrad Bratstvo resnice/Consortium Veritatis.

PETEK, 18. november 2011

16:00 NOVINARSKA TRIBUNA:
SLOVENSKA UREDNIŠTVA PRED DRUGIM VALOM KRIZE

Kino Udarnik
Kakšen bo v naslednjih letih poslovni model medijev, ki jih urejajo? Kakšen bo socialno-ekonomski status novinarjev v teh poslovnih modelih? Spraševal bo predsednik Društva novinarjev Slovenije Matija Stepišnik, odgovarjali povabljeni odgovorni uredniki Dela, Dnevnika, Večera, RTV Slovenija, POP TV, Financ, Dolenjskega lista, Žurnala24, Mladine in Primorskih novic.
18:00 PRESS KLUB:
MARK JOHNSON, COMMUNITY EDITOR, THE ECONOMIST

Kino Udarnik
Medtem, ko se večina visoko kakovostnih svetovnih medijskih hiš ukvarja s preživetjem, vplivni tednik globalnega dosega The Economist podira rekorde. Ima izjemne dobičke, ne povečuje fotografij in ne zmanjšuje besedil, ne gradi  na “zvezdništvu” novinarjev, na spletnih omrežjih pa ga spremlja rekordno število bralcev … Zelo netipičen poslovni model, a zelo tipična pot do bralcev – prek družbenih omrežij in spodbujanja interakcije. Mark Johnson je urednik, ki skrbi posebej za to. “Od svoje skupnosti zahtevajte veliko in toliko boste od nje tudi dobili,” pravi. Slovenščina prevoda za njegov naziv sploh še ne pozna. Je torej to eden od odgovorov, kam moramo?
20:00 PODELITEV NAGRAD:
BRATSTVO RESNICE/CONSORTIUM VERITATIS

Vetrinjski dvor
Slovensko novinarstvo potrebuje nekaj udarniških akcij, da bo uspešneje kljubovalo pritiskom z vseh strani in da se bo bolje prilagodilo neizogibnim spremembam v medijskem svetu. Izbira udarniško in aktivistično prenovljenega Kina Udarnik za letošnji programski del našega srečanja zato ni naključje. Vendar slovensko novinarstvo potrebuje tudi več kulture – kulture odgovornega in kritičnega medijskega poročanja v dobro javnosti. Zato v dvorcu, ki bo prihodnje leto sedež evropske kulture, v mestu, ki bo evropska prestolnica kulture, podeljujemo nagrade tistim, ki so bili, so in bodo za zgled.
DRUŽENJE OB VINU IN OSTALIH JESENSKIH DOBROTAH
22:00 PESMI ŠTIRIH – BITKA NAJBOLJŠIH Kino Udarnik
Najboljša in najbolj raznolika glasbena uredništva v državi bodo prispevala najboljše, kar imajo. Migali bomo ob ritmih glasbenih urednikov Vala 202, Radia Slovenia International, Radia Študent in Radia MARŠ.

SOBOTA, 19. november 2011

 

11:00 NOVINARSKA KAVARNA:
ALI JE TREBA DNS UKINITI?

Vetrinjski dvor
Ob turbulentnih spremembah v medijskem svetu se novinarstvo sooča z ogromno vprašanji. Težko je, ko nisi več le tisti, ki jih postavljaš, ampak moraš nanje tudi odgovarjati. Še težje je, ko nimaš (vseh) odgovorov. Kakšna je vloga novinarskih organizacij v spreminjajočem se (medijskem) svetu? Jih sploh še potrebujemo? Kaj bi morale početi in česa ne bi smele? Kam mora Društvo novinarjev Slovenije? Na smetišče zgodovine, na ulice, na lokalne terene? Spraševala bosta Petra Lesjak Tušek in Rok Kajzer, odgovarjali pa … VI! Oborožite se!

 

KOTIZACIJA

ČLANI DNS
(z veljavno nacionalno novinarsko izkaznico!)
BREZPLAČNO
ŠTUDENTJE
(s potrdilom o vpisu v tekoči letnik enega od medijskih študijskih programov)
BREZPLAČNO
NEČLANI 20 EUR

NAMESTITEV

HOTEL & YOUTH HOSTEL UNI, Volkmerjev prehod 7, Maribor
nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba
polni penzion, dvoposteljna soba
33 EUR/osebo
49 EUR/osebo
HOTEL OREL ***, Volkmerjev prehod 7, Maribor
nočitev z zajtrkom, enoposteljna soba
nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba
polni penzion, enoposteljna soba
polni penzion, dvoposteljna soba
49 EUR/osebo
44 EUR/osebo
65 EUR/osebo
60 EUR/osebo
HOTEL PIRAMIDA ****, Ulica heroja Šlandra 10, Maribor
nočitev z zajtrkom, enoposteljna soba
nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba
polni penzion, enoposteljna soba
polni penzion, dvoposteljna soba
59 EUR/osebo
54 EUR/osebo
75 EUR/osebo
60 EUR/osebo

POMEMBNO!
Hotelska namestitev seveda ni obvezujoča za udeležbo na dogodku, želeli smo vam le olajšati delo in urediti spanje v neposredni bližini dogajanja, po ugodnejših cenah. Namestitev plačate sami – na recepciji ob odhodu iz hotela. Račun lahko plačate individualno ali kolektivno, z gotovino ali naročilnico. Kljub temu pa morate ob prijavi udeležbe na podelitvi nagrad Bratstvo resnice/Consortium Veritatis navesti, da želite tudi namestitev, saj vam le tako lahko zagotovimo cene, navedene v ceniku. Prijava neposredno v hotel ni možna.

PRIJAVE

Prijave sprejemamo samo še v Mariboru. Se vidimo!