Blog: V tretje gre rado!

Komentar

Blog: V tretje gre rado!

Nika Kurent

Tretji festival medijske kulture in trendov Naprej/Forward je za vogalom. Tretji! Še predvčerajšnjim smo snovali prvega, se pogovarjali o imenu in ciljih, se lovili pri promociji in se predvsem ogromno naučili. Še včeraj smo mislili, da vse znamo, ko smo pripravljali drugega, in se pri tem pošteno ušteli. Danes pa je pred vrati tretji. Tretji!

Danes vemo, da se ob pripravi vsakega festivala naučiš nove in drugačne stvari. Letošnji izziv producentske ekipe je prenašanje znanja. Ekipa se je okrepila, mlajši programski in producentski sodelavci so polni energije in željni novih izkušenj. Želijo delati, želijo prispevati, želijo odločati. Mogoče tega zavestno še ne vedo, ampak želijo prevzeti vajeti. Fenomenalno! Če predvčerajšnjim nismo točno vedeli, kaj želimo, in če smo včeraj še malo tipali v temi, današnja ekipa točno ve, kaj hoče. In hoče NAPREJ. Naprej s festivalom, naprej z idejami, naprej za boljše medije. Vsi se moramo naučiti še veliko. Naučimo pa se lahko samo z vsako vnovično edicijo festivala, z novimi gosti, s svežimi idejami.

Upamo, da smo znanje na mlajši del ekipe prenesli dobro. Ker le tako bo lahko četrta edicija še boljša, drugačna. Ja, mi smo z glavami že pri četrtem festivalu Naprej/Forward, ker smo za tretjega tako zelo prepričani, da bo kakovosten, da lahko gledamo NAPREJ.

Nika Kurent, izvršna producentka festivala Naprej/Forward