Zemljevid: Kam (na) #naprej2014?

Obvestilo

Zemljevid: Kam (na) #naprej2014?

Romana Biljak Gerjevič

Slišali smo govorice o brezplačnem medijskem festivalu s samimi dobrimi domačimi in tujimi gosti. Baje se začne v četrtek. Kje pa bo to?

Naprej/Forward. Glavna lokacija letošnjega festivala je ponovno Lutkovno gledališče Ljubljana, in sicer Oder pod zvezdami, ki bo gostil prave novinarske zvezde. Krekov trg 2 je njegov naslov. Bolj podrobno: tista stavba ob znanem Daktariju, Čoklu in vzpenjači, ki pelje na Ljubljanski grad. Tista lepa velika stavba blizu časopisne hiše Dnevnik, v neposredni bližini tržnice, tunela pod gradom, blizu stavbe Peglezen – torej tiste, ki izgleda kot likalnik oziroma slovenska različica zgradbe Flatiron building v New Yorku.

Vhod? NE glavni, torej tisti, ki stoji naravnost pred vami, ko stojite na Krekovem trgu.

Vhod najdete, če se sprehodite ob gledališču po levi, naredite približno štirideset korakov (deset gor ali dol) in na svoji desni zagledate dvigalo. Desno od dvigala stojijo velika lesena vrata, skozi katera boste prišli na stopnice, ki ponujajo možnost prostonožnega vzpona do Odra pod zvezdami, festivalske kavarnice in večine dogajanja. Dvigalo vas bo tja odpeljalo brez napora.

Kje še?

Tri letošnje delavnice se bodo izvajale v prostorih Društva novinarjev Slovenije, in sicer na Vošnjakovi 8. Sledite spodnjemu zemljevidu in hišnim številkam, pa bo vaša pot hitra in enostavna. Pozvonite na gumb z imenom društva, vstopite v dvigalo in se odpeljite v sedmo nadstropje.