Celjski Pipec ga spet seka

Novice

Celjski Pipec ga spet seka

V veseli december na širšem Celjskem območju prinaša nekaj smeha in vedrega duha  tudi letošnja številka satiričnega časopisa Pipec, ki ga že 54 let  izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije. »Dominantni medij v službi smešne resnice«, kot so v duhu dogajanja na slovenski medijski sceni svoj list označili člani uredniškega odbora, je spet nastavil satirično ogledalo dogajanju v Savinjski regiji in v državi.

»Ob osamosvojitvi so nam napovedovali, da bo Slovenija postala druga Silicijeva dolina. Danes je bolj podobna Siciliji,«

ugotavlja Pipec in na vprašanje, kako dobro danes živimo Slovenci, odgovarja kratko in jedrnato:

»Bolje ne bi mogli.«

O »polovičarski« oblasti pa:

»Najbolj etična stranka je pred volitvami obljubljala, da se bo borila za vladavino prava. Za enkrat si je izborila le vladavino.«

In še:

»Vlada zamuja z reformami. To pomeni, da nas najhuje še čaka.«

Zbadljivi nagajivec ekskluzivno poroča tudi o prvem sojenju kakšnemu slovenskemu banksterju, ki se ne spomni niti tega, kako se piše, pa o tem, zakaj kmetje odstavljajo razvpiti šaleški lobi in kako bo stranka SMC  s kirurškimi kadrovskimi rezi naredila red v celjski bolnišnici, kjer pa za enkrat ne namerava odstaviti tudi pacientov.

Pipec, ki ga tako »seka« že od leta 1963, je dal na satirično tnalo tudi  številne lokalne zdrahe in njihove protagoniste na širšem Celjskem območju.

Letošnja številka  je izšla v nakladi približno 15 tisoč izvodov in so jo brezplačno prejeli vsi naročniki in kupci Dela, Večera in Slovenskih novic v regiji in bralci več tamkajšnjih lokalnih tednikov.