Delavnica: Avtorske pravice fotoreporterjev

Obvestilo

Delavnica: Avtorske pravice fotoreporterjev

Foto: Nebojša Tejić, STA

Društvo novinarjev Slovenije in Aktiv fotoreporterjev in fotografov

v sredo, 14. aprila 2021, ob 18. uri organizirata delavnico o AVTORSKIH PRAVICAH za fotoreporterje in fotografe.

Na delavnici, ki bo potekala prek spleta, bo odvetnica Urša Chitrakar predstavila:

  • osnovna pravila glede avtorskih pravic (kaj varujejo, kako nastanejo, katere pravice poznamo in kaj avtorju zagotavljajo oziroma omogočajo, kako se pravice prenašajo);
  • na primerih bo pojasnila, kaj pomenijo posamezna pogodbena določila, s katerimi se fotoreporterji srečujejo v praksi.
Foto: Uroš Hočevar
Foto: Uroš Hočevar

Odvetnica Urša Chitrakar se ukvarja s pravnim svetovanjem s področja avtorskih pravic, intelektualne lastnine in druge problematike s področja umetniške produkcije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah in intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Preden je postala odvetnica, je delala kot samostojna pravna svetovalka in kot Fulbrightova štipendistka gostovala na Fordham University School of Law v New Yorku.

Za pridobitev dostopa do spletnega dogodka do 13. aprila 2021 izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Na e-naslov, ki ga boste navedli v prijavnici, vam bomo na dan dogodka poslali sporočilo s povezavo in navodili za udeležbo.

Udeležba je za člane in članice Društva novinarjev Slovenije ali Aktiva fotoreporterjev in fotografov brezplačna. Nečlani plačajo kotizacijo 10 evrov + DDV. Podatke za plačilo prejmete ob prijavi.

mju1351

Dogodek izvajamo v sklopu sofinanciranja vloge PODPRI: razvoj inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za NVO, s katero bomo konzorcijski partnerji v času trajanja (1. 11. 2019–31. 1. 2022) naslovili problematiko nižanja demokratičnih standardov v Sloveniji in krčenja prostora za delovanje civilno družbenih organizacij na področju človekovih pravic, enakosti in svobode medijev z razvojem inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za nevladne organizacije. Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.