Kolektiv informativnega programa TV Slovenija o posegih v Studio City

Stališče

Kolektiv informativnega programa TV Slovenija o posegih v Studio City

Foto: Gašper Andrinek

Kolektiv novinark in novinarjev Informativnega programa TV Slovenija najostreje obsoja poseg v. d. direktorja TV Slovenija dr. Zdravka Valentina Areha v uredniško avtonomijo urednice oddaje Studio City. Njegova utemeljitev zavrnitve podpisa avtorskih pogodb rednih kolumnistov oddaje pomeni prekoračitev pristojnosti direktorja. Hkrati je zavajajoča ter povzroča škodo programu ter ugledu naše ustanove. O tem smo obvestili tudi generalnega direktorja RTV Slovenija, pričakovali pa bi tudi odziv v. d. odgovornega urednika Informativnega programa.

Pri odzivu v. d. direktorja dr. Zdravka Valentina Areha gre za zavajanje: gre za pogodbe kolumnistom (stolpec ali kolumna je samostojen žanr, ki je v oddaji tudi tako označen), ne pa za pogodbe komentatorjem. Gostje – komentatorji v Studio Cityju že doslej za nastope niso bili plačani, prav tako pa niso plačani niti gostje v drugih informativnih oddajah.

Kolektiv je generalnega direktorja RTV Slovenija pozval k ukrepanju ter k preprečitvi tega in morebitnih podobnih posegov v uredniško in novinarsko delo.

člani Kolektiva IP