Novinarski tek

Obvestilo

Novinarski tek

14. državno prvenstvo novinarjev v teku

bo v Ljubljani v nedeljo, 13. oktobra 2013, ob 10. uri, v okviru 21. Teka ob Savi, ki ga pripravlja ŠD Ljubljana-Ježica. Start in cilj bosta na hipodromu v Stožicah.

Novinarjem bosta na voljo dve progi, 4-kilometrska in 13-kilometrska, za vsako bodo podeljene medalje najboljšim trem v štirih tekmovalnih kategorijah za DP:

–         ženske (do 40 let – letnik 1974 in pozneje)

–         dame (nad 40 let – letnik 1973 in prej)

–         moški (do 45 let – letnik 1969 in pozneje)

–         veterani (nad 45 let – letnik 1968 in prej)

Prijave bodo na startnem mestu (hipodrom) sprejemali na dan teka od 8.30 do starta, zaželene so predhodne prijave novinarjev na elektronski naslov meta.verbic@sedmica.net ali na tel. št. 040/864-616 do četrtka, 10. oktobra. Dodatne informacije so na voljo pri Venčeslavu Japlju (dzepl@T-2.net, 031/618-952).

DP novinarjev pripravlja SCIJ Slovenije – Društvo novinarjev športnikov Slovenije, zato člani SCIJ startnine ne plačajo, drugi novinarji pa bodo startnino poravnali kot vsi ostali udeleženci teka (10 evrov). Ob prihodu na prizorišče bodo novinarji izpolnili prijavnico in na njej svoje sodelovanje na DP novinarjev napovedali z vpisom velike črke N. Na DP lahko tekmujejo novinarji, ki so člani katere od novinarskih organizacij ali imajo urejen novinarski status (organizator lahko zahteva ustrezno dokazilo).

Tek bo ob vsakem vremenu. Ogrevanje na progi bo dovoljeno do 9.55. Udeleženci bodo tekli na lastno odgovornost. Novinarji sodelujejo na teku z enakimi pravicami in obveznostmi kot vsi drugi sodelujoči. Organizatorji bodo pripravili tudi teka na 1,5- in 21-kilometrski progi, ki ne bosta štela za novinarsko DP, bo pa krajši lepa priložnost, da se na njem preizkusijo tekači začetniki.

Vabljeni vsi novinarji, tudi tisti, ki običajno ne tekmujejo in ki jim rezultati ne pomenijo veliko. DP bo priložnost  za druženje poklicnih kolegov na rekreativnem področju, tisti bolj zagnani pa bodo lahko preizkusili svojo pripravljenost dva tedna dni pred Ljubljanskim maratonom.