Obrazložitve novinarskih nagrad v sliki

Novice

Obrazložitve novinarskih nagrad v sliki

Za tiste, ki se niste udeležili slavnostne podelitve novinarskih nagrad Consortium Veritatis/Bratstvo resnice v Mariboru, objavljamo video prispevke, v katerih lahko prisluhnite, zakaj so letošnji nagrajenci s svojim novinarskih delom prepričali poroto.

Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva dobi dolgoletni novinar in urednik Radia Slovenija Sandi Frelih.

Nagrado za izstopajoče novinarske stvaritve v letu 2011 prejme novinarka Večera Dragica Korade.

Nagrado za izstopajoče novinarske stvaritve v letu 2011 je prejel novinar Dnevnika Uroš Škerl Kramberger.

Nagrado za izstopajoče novinarske stvaritve v letu 2011 je prejel novinar Dela Boštjan Videmšek.

Nagrado za izstopajoče novinarske stvaritve v lokalnih in regionalnih medijih je prejel novinar Primorskih novic Robert Škrlj.

Novinarsko nagrado za izstopajoče stvaritve s področja novinarske fotografije v letu 2011 v kategoriji reportažne fotografije je prejel donedavni fotoreporter Dnevnika Matej Povše.

Novinarsko nagrado za izstopajoče stvaritve s področja novinarske fotografije v letu 2011 za posamezno fotografijo je prejel fotoreporter spletnega portala Siol.net Matjaž Rušt.

Nagrado za dosežke mladih novinarjev je prejela novinarka Večera Franja Žišt.

Nagrado za dosežke mladih novinarjev je prejel novinar TV Slovenija Adrijan Bakič.

Novinarske nagrade Društva novinarjev Slovenije, ki šteje skoraj 1.100 članov, so edine nagrade s področja novinarstva v Sloveniji, ki jih podeljuje novinarska skupnost sama. Nagrade preko društva financirajo novinarji sami, s podelitvijo pa izkažejo kolegom spoštovanje za njihove dosežke.

Porota za podelitev nagrad Consortium veritatis/Bratstvo resnice za leto 2011, se je sestala v četrtek, 20. oktobra 2011, v prostorih Društva novinarjev Slovenije, Wolfova 8, Ljubljana.

Od predstavnikov javnosti je bila prisotna mag. Brankica Petković, dopisno pa je glasoval dr. Andrej Fištravec. Od predstavnikov Društva novinarjev Slovenije so se zasedanja porote udeležili Tanja Gobec, Tanja Starič, Brane Piano in Matija Stepišnik.