Celjski Pipec spet špika

Novice

Celjski Pipec spet špika

Izšla je letošnja številka satiričnega lista PIPEC, ki ga že 52 let izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije. Gre za edini  preživeli časopis te vrste na Slovenskem, ki še kljubuje finančni in duhovni krizi v časih, ko je težko napisat kaj tako smešnega in neumnega, kar ne bi moglo biti res. V duhu aktualnega dogajanja na medijskem trgu  pa PIPEC zaskrbljeno ugotavlja, da ga ne mara noben tajkun in ga tudi nihče drug noče prevzeti, da bi v njem pral umazan denar. Uredništvo zato poziva k sovražnemu prevzemu PIPCA. Ta pa je kljub tako negotovim časom tudi tokrat dregnil v  številne žgoče lokalne in širše družbene teme ter zbodel tiste, ki si zaslužijo njegovo satirično ost.

»Slovenija ni naprodaj! Prepozni ste!«

sporoča tujim investitorjem. Državljanom pa:

»Ne sprašujte, kaj lahko država naredi za vas! Takšna,  kot je, ničesar!«

PIPEC ugotavlja, da je Cerarjevi vladi že uspelo prepoloviti javni dolg:

»Pol ga bomo vračali mi, pol pa naši vnuki.«

O naših sodobnih arestantih pa:

»Kdor je obsojen, saj ni nor,

da bi jo mahnil kar v zapor.

Postaja in ostane ‘boln’,

pa je doma veselja poln.«

Seveda pa je PIPEC tudi tokrat nastavil svoje satirično ogledalo predvsem dogajanju in njegovim protagonistom v celjski regiji. Ekskluzivno razkriva , kdo so v resnici člani razvpitega šaleškega lobija (med njimi sploh ni Meha, Kontiča, Rotnika & co.) in zakaj država odreka nujno medicinsko pomoč Solčavanom. Predstavlja takšne nove trape (ne trase, op.ur.) tretje razvojne osi, ki jih bodo nasprotniki in zagovorniki med Velenjem in avtocesto lahko narisali sami, vsak po svoji volji in koristih.  Poroča tudi o tem, da celjskega župana Bojana Šrota sploh ne moti, ampak ga celo navdušuje to, da njegovi meščani godejo.

» Največ masla imajo na glavi tisti, ki so pobrali smetano,«

ugotavlja najbolj smešen slovenski brezplačnik, ki je letos izšel v rekordnih več kot 22 tisoč izvodih in je časopis z daleč največjo naklado na Celjskem.  Brezplačno so ga prejeli vsi naročniki in kupci Dela, Slovenskih novic in Večera v celjski regiji, ter tednikov Celjan, Konjiške, Rogaške in Šentjurske novice.