Poslovil se je novinar Bojan Sinič

Novice

Poslovil se je novinar Bojan Sinič

Stane Kocutar, Radio MariborFoto: Zdenko Kodrič, arhiv Večera

Po krajši bolezni se je danes poslovil novinar Bojan Sinič, dolgoletni član Društva novinarjev Slovenije. Kot urednik bistriškega časopisa Panorama je skrbel predvsem za novice iz okolja med Halozami in Pohorjem.

Bojan Sinič se je rodil leta 1954 v Mariboru. Po gimnaziji je končal študij na tedanji Fakulteti za sociologijo, novinarstvo in politične vede v Ljubljani ter se najprej zapisal urejanju glasila mariborske Metalne. Nato je deloval kot novinar in dopisnik Radia Maribor ter drugih lokalnih radijskih postaj. Bil je izrazito zavezan domačemu okolju. Temeljito, nepristransko, verodostojno in zavzeto je spremljal lokalno in regionalno dogajanje na širšem območju nekdaj enovitih občin Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice. Ni bilo področja, ki bi mu bilo tuje, poročal je s športnih prizorišč, iz gospodarskih družb, lokalnih skupnosti, dobrodelnih prireditev – iz okolij, kjer je njegov novinarski čut zaznal dogajanje, o katerem je treba seznaniti širšo javnost. V Slovenski Bistrici je pred dobrim desetletjem ustanovil Klub novinarjev.

Leta 1990 je zasnoval časopis Panorama, najprej kot štirinajstdnevnik, ki je štiri leta pozneje postal tednik. V 28-ih letih je tako pod njegovo uredniško taktirko vsak teden izšlo najmanj 2300 izvodov, ki po kakovosti izvedbe sodijo v vrh slovenske lokalne periodike. Bojan Sinič je še pred nedavnim bil tudi avtor petkovega terenskega oglašanja za Radio Maribor. Bojan Sinič je danes odšel s pečatom predanega in korektnega sodelavca, zavezanega resnici in načelom novinarskega poklica.

Vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje.