Sprememba programa: Novinarski Maribor

Novice

Sprememba programa: Novinarski Maribor

Prišlo je do malenkostne spremembe programa na Novinarskih dnevih oziroma bolje rečeno – do dopolnitve. Ker je bil Maribor od nekdaj mesto novinarjev in kraj žlahtnega novinarstva, nas bo v soboto po vseh pomembnih točkah slovenskega novinarstva v Mariboru popeljal Branko Maksimovič. Strokovna ekskurzija, ki je ne gre zamuditi!

Ste vedeli, …

… da je bilo na Grajskem trgu (klet gradu) predvojno uredništvo satirično-humorističnega Totega lista z legendarnim Božom Podkrajškom?

… da je bil v Vetrinjski ulici v Naskovem (oziroma Vetrinjskem) dvorcu, ki letos gosti podelitev novinarskih nagrad, ob koncu 90-tih let zelo obetaven, a žal propadel Novinarski klub?

… kje se je nekdaj urejal in tiskal Večer, kje so se na uradnih in neuradnih sejah včasih zbirali mariborski novinarji in kje so bili prvi prostori Radia Maribor?

Po končanem ogledu se bomo seveda nujno okrepčali s kapljico rujnega v slavnem mariborskem vinskem podzemlju – kdor še ni bil tam, mu je lahko pošteno žal. Cena za to enkratno izkušnjo bo simboličnih 5 evrov (vključen prigrizek).