Trinajsto državno prvenstvo novinarjev

Obvestilo

Trinajsto državno prvenstvo novinarjev

Venčeslav Japelj

Trinajsto državno prvenstvo novinarjev v teku bo v Ljubljani v nedeljo, 21. oktobra 2012, ob 10. uri, v okviru 20. Teka ob Savi, ki ga pripravlja ŠD Ježica. Start in cilj bosta pred Gostilno Štern, Dunajska cesta 270.

Novinarjem bosta na voljo dve progi, 4-kilometrska  in 13-kilometrska, za vsako bodo podeljene medalje najboljšim trem v štirih tekmovalnih kategorijah za DP:

–  ženske (do 40 let – letnik 1973 in pozneje)

–  dame (nad 40 let – letnik 1972 in prej)

–  moški (do 45 let – letnik 1968 in pozneje)

–  veterani (nad 45 let – letnik 1967 in prej)

Prijave bodo na startnem mestu (kopališče Laguna, gostišče Štern) sprejemali na dan teka, od 8. ure do starta, zaželene so predhodne prijave novinarjev na elektronski naslov meta.verbic@sedmica.net ali na tel. št. 040/864-616 do četrtka, 18. oktobra. Dodatne informacije so na voljo pri Heleni Lovinčič (helena.lovincic@rtvslo.si, 041/327-836) in Venčeslavu Japlju (dzepl@T-2.net, 031/618-952). DP novinarjev pripravlja SCIJ Slovenije – Društvo novinarjev športnikov Slovenije, zato člani SCIJ startnine ne plačajo, drugi  novinarji pa bodo startnino poravnali kot vsi ostali udeleženci teka (10 evrov). Ob prihodu na prizorišče bodo novinarji izpolnili prijavnico in na njej svoje sodelovanje na DP novinarjev napovedali z vpisom velike črke N. Na DP lahko tekmujejo novinarji, ki so člani katere od novinarskih organizacij ali imajo urejen novinarski status (organizator lahko zahteva ustrezno dokazilo).

Tek bo ob vsakem vremenu. Ogrevanje na progi bo dovoljeno do 9.55. Kljub zavarovani progi in prisotnosti zdravstvene službe bodo  udeleženci tekli na lastno odgovornost. Novinarji sodelujejo na teku z enakimi  pravicami in obveznostmi kot vsi drugi sodelujoči. Organizatorji bodo pripravili  tudi teka na 1,5- in 21-kilometrski progi, ki ne bosta štela za novinarsko DP,  bo pa krajši lepa priložnost, da se na njm preizkusijo tekači začetniki.

Vabljeni vsi novinarji, tudi tisti, ki običajno ne  tekmujejo in ki jim rezultati ne pomenijo veliko. DP bo priložnost   za druženje poklicnih kolegov na rekreativnem področju, tisti bolj  zagnani pa bodo lahko preizkusili svojo pripravljenost teden dni pred Ljubljanskim maratonom.

Za Društvo SCIJ Slovenija: Venčeslav Japelj

Ljubljana, 8. oktobra 2012