Zakaj na prvi medijski festival Naprej/Forward?

Novice

Zakaj na prvi medijski festival Naprej/Forward?

Anja HohlerFoto: Dino Schreilechner

Danes se je v Kinu Šiška pričel prvi medijski festival v Sloveniji, ki bo ta konec tedna gostil številne novinarje iz Slovenije in tujine. Prvi festivalski dan so bila organizirana predavanja na temo dizajna v slovenskih medijih ter okrogli mizi o dobrih praksah v medijskem prostoru in novinarstvu v prihodnosti. Udeležence smo povprašali, zakaj so se udeležili festivala ter kaj od videnega in slišanega jim je bilo najbolj všeč.

Andrej, novinar

Všeč mi je, da se medijske teme odpirajo in da se o njih govori. Dobro je slišati raznovrstna mnenja različnih sogovornikov. Izmenjala so se številna stališča, kje je novinarstvo danes in kje bo jutri. Festival vidim tudi kot možnost, da se družim s kolegi novinarji. Jutri pa je na sporedu zopet veliko stvari, ki jih želim slišati, tako da še pridem pogledat.

Žan, študent

Nad festivalom sem presenečen. Ko sem gledal razpored, mi je bilo zanimivo samo predavanje ob dvanajstih, sedaj pa je ura že skoraj štiri in sem še kar tukaj. Tako, da je super. Bi pa lahko bilo več ljudi, ker so predavanja dobra. Najbolj me je zanimalo predavanje o oblikovanju in vse kar je o družabnih omrežjih ter komunikaciji na splošno. Drugače pa je bilo vse skupaj precej zanimivo. Definitivno pridem še jutri in bom tu večino dneva oziroma koliko se bo le dalo.

Jan, novinar

Na festivalu se počutim super, saj so teme dobro izbrane, še posebej pa gosti. Da sem prišel, je »kriv« dober program in dva službe prosta dneva. Predvsem mi je bil zanimiv Ciril Horjak z Večera, ki je predaval o ilustracijah v medijih. Jutri pa bom prišel poslušat Boštjana Videmška o poročanju z vojnih območij, a to ne bo edino, ker imam čas, bom tukaj cel dan.

Barbara, študentka

Všeč mi je, da obstaja tak novinarski festival in da se je Društvo novinarjev Slovenije odločilo za organizacijo tovrstnega dogodka. Predavanja so bila na nivoju in dobro izpeljana, všeč pa mi je bila tudi raznolikost gostov. Festivala sem se udeležila, da izvem še kaj o temah, ki jih na faksu ne obravnavamo toliko, saj študiram novinarstvo, in da se morebiti spoznam s predstavniki medijev. Jutri pridem pogledat še predavanje s področja raziskovalnega novinarstva, ker menim, da je to super priložnost za pridobivanje novega znanja.

Vsi tisti, ki bi se festivala v Kinu Šiška radi udeležili, imate na razpolago še dva dni, saj festival poteka vse do sobote. Udeležba za študente in člane Društva novinarjev Slovenije je brezplačna.