Ženske na spletu: tveganja, ki so jim ženske izpostavljene bolj kot moški – Kaj lahko storijo mediji?

Obvestilo

Ženske na spletu: tveganja, ki so jim ženske izpostavljene bolj kot moški - Kaj lahko storijo mediji?

V četrtek, 16. maja 2019, v Sloveniji gostijo svetovno priznano strokovnjakinjo, nagrajeno pisateljico, javno govorko, novinarko in aktivistko za pravice žensk Thordis Elvo Thorvaldsdottir. Njene knjige, filmi in kampanje za preprečevanje nasilja nad ženskami in dekleti so ji leta 2015 v rodni Islandiji prinesle naslov Ženska leta. Leta 2017 je skupaj z moškim, ki jo je spolno zlorabil, napisala knjigo Južno od odpuščanja (ang. South of Forgiveness), ki je izšla v 14 državah. Njun skupni TED talk si je ob predstavitvi knjige ogledalo več kot 5 milijonov gledalk in gledalcev. Thordis Elva je dejavno vključena v kampanje za pravice žensk, kot so #Metoo in #DigitalRespect4Her. Več o njenem življenjskem delu si lahko preberete na: https://www.thordiselva.com.

Thordis Elva Thorvaldsdottir bo vodila praktični seminar za novinarke in novinarje, urednice in urednike, blogerke in blogerje, vplivnice in vplivneže, moderatorke in moderatorje, zaposlene v oglaševanju, PR službah ter druge zaposlene v medijih. Namenseminarja je predstaviti različne oblike spletnega nasilja nad ženskami in dekleti s praktičnimi primeri; poiskati odgovore na vprašanja, kako dejanja, kot so pošiljanje SMS/MMS sporočil s spolno vsebino, vplivajo na večjo izpostavljenost žensk in deklet spletni zlorabi; ter kako lahko mediji prispevajo k problemu ali k iskanju rešitev za preprečevanje spletnega nasilja. Na seminarju bo tudi priložnost za delitev izkušenj in znanj udeleženk in udeležencev ter čas za razpravo o možnih rešitvah za oblikovanje varnega interneta za vse.

Program najdete tukaj

Prijave na dogodek zbirajo do ponedeljka, 13. maja 2019, in sicer prek naslednje povezave:  https://www.1ka.si/a/217038.

Dogodek organizira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru projekta Odklikni! (CyberVAW), ki ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Programa za pravice, enakost in državljanstvo. Več informacij o vsebinah projekta je dostopnih na: http://odklikni.enakostspolov.si/.