Delavnica z Jacqui Banaszynski v Ljubljani: Moč pripovedovanja zgodb

Obvestilo

Delavnica z Jacqui Banaszynski v Ljubljani: Moč pripovedovanja zgodb

DELAVNICA Z JACQUI BANASZYNSKI V LJUBLJANI: Kako najti, raziskati in učinkovito zapisati zgodbo?

v četrtek, 21. aprila, v Poligonu, Tobačna 5, ob 9.30

Delavnica bo razdeljena na pet 45-minutnih modulov, kar bo udeležencem omogočalo, da se udeležijo tistih in toliko modulov, kot jim ustreza.

9.30       6 KORAKOV DO DOBRE ZGODBE: Koraki procesa poročanja in pisanja – od ideje ali naročila do objavljene zgodbe – zaradi katerih ste bolj učinkoviti, vaše zgodbe pa uspešnejše in predvsem bolj brane. Med delavnico boste spoznali, kaj so vaše prednosti ter kje in kako se lahko še izboljšate.

10.15     ODKRIVANJE ZGODBE: Pogovarjali se bomo o strategijah za iskanje najboljšega zornega kota ali pristopa k vsaki zgodbi. Naučili se boste novih načinov, kako pustite vprašanjem, da vaše poročanje peljejo na globlje ravni, ki so bolj zanimive in relevantne za vaše bralce, poslušalce ali gledalce.

11.00     ODMOR

11.15     VIRI ZGODBE: Zgodbe bomo razbili na štiri ključne sestavne dele, ki sestavljajo celoto. To vam bo v pomoč pri identificiranju informacij in virov, ki jih potrebujete, da zgradite trdno zgodbo.

12.00     ODMOR ZA KOSILO (v lastni režiji)

13.30     STRUKTURA ZGODBE: Tri osnovne strukture, ki jih lahko uporabite pri velikem naboru zgodb, odvisno od kompleksnosti informacij in pritiska roka za oddajo. Orodja za hitro in učinkovito organiziranje informacij v različnih situacijah.

14.15     VLOGA UREDNIKA: Raziskovali bomo, kakšna je vloga urednika in kako lahko novinarjem pomaga pri oblikovanju dobrih zgodb. Uredniki se bodo naučili, kako naj novinarje raje usmerjajo kot popravljajo, in kako se uredniško vključiti v vseh šest stopenj dela novinarjev.

15.00     RAZPRAVA NA KONKRETNIH PRIMERIH: Iskanje rešitev za vaše specifične izzive ali težave pri poročanju in pisanju pod pritiskom rokov.

Delavnica je za člane Društva novinarjev Slovenije in študente brezplačna.
Za ostale udeležence je kotizacija 15 EUR. Vse informacije o plačilu boste dobili ob prijavi.

Prijava je obvezna na naslov pisarna@novinar.com. Ob prijavi obvezno navedite, ali se prijavljate na delavnico v Ljubljani ali Mariboru.

Delavnici smo pripravili s finančno pomočjo Veleposlaništva ZDA v Ljubljani in Ministrstva za kulturo.

 

US-embassy ALT
logo-ministrstvo-za-kulturo