Delavnice: Kako zavarovati komunikacijsko zasebnost?

Obvestilo

Delavnice: Kako zavarovati komunikacijsko zasebnost?

V četrtek, 21. maja, bo še zadnja iz serije delavnic za novinarje: Kako zavarovati komunikacijsko zasebnost?, ki jih društvo izvaja v sodelovanju s Cryptoparty Slovenija.

Delavnica bo ob 10. uri v društvenih prostorih na Vošnjakovi 8, 7 nadstropje.

Ker se je druge delavnice udeležilo le nekaj od sicer precejšnjega števila prijavljenih, smo se odločili, da na delavnico ponovno povabimo vse člane društva.

Delavnica 3: Zasebnostna preventivna dieta (21. maja)

Varovanje zasebnosti in anonimnosti je v največji meri odgovornost posameznika in njegovih navad uporabe komunikacijskih orodij.

Preverili bomo, kje vse na spletu pustimo svojo digitalno sled.

Pojasnili bomo morebitne zaplete in na kaj je potrebno biti pozoren, ko shranjujemo svoje podatke v oblačne storitve (Dropbox), ko uporabljamo družabna omrežja (Facebook, Twitter) in oblačno elektronsko pošto (Gmail).

Prikazali bomo primerne dobrih praks varovanja posameznikove zasebnosti in navedli spletne storitve/podjetja, ki svojega poslovnega modela ne gradijo na oglaševanju in zbiranju ter analiziranju osebnih podatkov.

Obiskovalci boste tako domov odnesli praktična znanja, ki jih boste lahko takoj začeli uporabljati, s tem pa boste poskrbeli za večjo varnost svojih podatkov, izboljšano zasebnost svojih komunikacijskih poti in manjšo možnost zlorabe.

Predavatelj: Domen Savič

Število mest je omejeno, zato je prijava obvezna na elektronski naslov generalni@novinar.com do 20. maja.

Delavnica je za člane društva brezplačna. Kotizacija za nečlane je 10 EUR. Kotizacija se poravna ob prihodu na delavnico.