Dvanajsto državno prvenstvo novinarjev v teku

Obvestilo

Dvanajsto državno prvenstvo novinarjev v teku

Prvenstvo se bo odvilo v Ljubljani v nedeljo, 16. oktobra, ob 10. uri, v okviru 19. Teka ob Savi, ki ga pripravlja ŠD Ježica. Start in cilj bosta pred Gostilno Štern, Dunajska cesta 270. Novinarji bomo imeli na voljo dve progi, 4-kilometrsko in 13-kilometrsko, za vsako bodo podeljene medalje najboljšim trem v štirih tekmovalnih kategorijah za DP:

  • ženske (do 40 let – letnik 1972 in pozneje)
  • dame (nad 40 let – letnik 1971 in prej)
  • moški (do 45 let – letnik 1967 in pozneje)
  • veterani (nad 45 let – letnik 1966 in prej)

Prijave bodo na startnem mestu (kopališče Laguna, gostišče Štern) sprejemali na dan teka od 8. ure do starta, zaželene so predhodne prijave novinarjev na elektronski naslov meta.verbic@sedmica.net ali na tel. št. 040/864-616 do četrtka, 13. oktobra. Dodatne informacije so na voljo pri Heleni Lovinčič (helena.lovincic@rtvslo.si, 041/327-836) in Venčeslavu Japlju (venceslav.japelj@primorske.si, 031/618-952).

DP novinarjev pripravlja SCIJ Slovenije – Društvo novinarjev športnikov Slovenije, zato člani SCIJ startnine ne plačajo, drugi novinarji pa bodo plačali startnino kot vsi udeleženci teka (10 evrov). Ob prihodu na prizorišče bodo novinarji izpolnili prijavnico in na njej svoje sodelovanje na DP novinarjev napovedali z vpisom velike črke N. Na DP lahko tekmujejo novinarji, ki so člani katere od novinarskih organizacij ali imajo urejen novinarski status (organizator lahko zahteva ustrezno dokazilo).

Tek bo ob vsakem vremenu. Ogrevanje na progi bo dovoljeno do 9.55. Kljub zavarovani progi in zdravstveni službi bodo udeleženci tekli na lastno odgovornost. Novinarji sodelujejo na teku z enakimi pravicami in obveznostmi kot vsi drugi sodelujoči. Organizatorji bodo pripravili tudi tek na 1,5-kilometrski progi, ki pa ne bo štel za novinarsko DP. Osnovnošolci do 12. leta starosti bodo oproščeni plačila startnine.

Vabljeni vsi novinarji, tudi tisti, ki običajno ne tekmujejo in ki jim rezultati ne pomenijo veliko. DP bo priložnost za druženje poklicnih kolegov na rekreativnem področju, tisti bolj zagnani pa bodo lahko preizkusili svojo pripravljenost pred Ljubljanskim maratonom.