Grob napad premierja na STA

Stališče

Grob napad premierja na STA

Foto: Jaka Gasar, Dnevnik

V DNS z zaskrbljenostjo spremljamo nov grob napad na medij s strani premierja Janeza Janše na družbenih omrežjih. Tokrat je na Twitterju Slovensko tiskovno agencijo (STA) označil za nacionalno sramoto in eklatantno zlorabo imena, ki ga nosi.

V DNS poudarjamo, da je STA eden ključnih gradnikov slovenskega medijskega prostora in je v svojih treh desetletjih obstoja še kako upravičila vlogo nacionalne tiskovne agencije. Še posebej se to kaže v aktualni krizi, ko so mediji kadrovsko in finančno oslabljeni. Ob tem velja izpostaviti, da servis STA uporabljajo mediji s celotnega medijskega prostora, ne glede na njihovo svetovnonazorsko usmerjenost, kar dodatno argumentira upravičenost naziva nacionalne agencije.

Pavšalne kritike, ki temeljijo na popolnoma neprimerljivih podatkih, še posebej pa merjenje novinarskih vsebin skozi sito štetja besed v DNS zavračamo. Dodatno pa nas čudi, da premier, ki javno poziva državljane k odgovornemu ravnanju pri spopadu s koronavirusom, sam energijo vlaga v spopad z mediji, ki so pri širjenju informacij o ukrepih, ki jih sprejema vlada, ključni.