Inovativni pristopi NVO za doseganje sprememb v družbi

Obvestilo

Inovativni pristopi NVO za doseganje sprememb v družbi

Foto: Alexandra Koch, Pixabay

Danes je nov dan, Društvo novinarjev Slovenije in Pod črto vas v sredo, 10. februarja 2021, ob 11.00 vabijo na spletno predstavitev za nevladne organizacije:

INOVATIVNI PRISTOPI IN ORGANIZACIJSKI PRIJEMI NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA DOSEGANJE SPREMEMB V DRUŽBI

Na dogodku bodo Danes je nov dan, Društvo novinarjev Slovenije in zavod Pod črto predstavili, kako z uporabo različnih inovativnih praks ustvarjajo pozitivne spremembe v družbi.

 

Društvo novinarjev Slovenije: Partnerstva in koalicije

Špela Stare, generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije, bo predstavila uspešne primere znotraj sektorskega, medsektorskega in mednarodnega sodelovanja in povezovanja organizacij s podobnimi cilji za dosego pomembnih zakonodajnih sprememb. Začasno povezovanje s podobno mislečimi organizacijami in posamezniki omogoča združevanje virov, moči in vpliva, zato je lahko učinkovito orodje za dosego ciljev.

 

Pod črto: Novinarstvo z učinkom – s podporo bralcev

Taja Topolovec, direktorica zavoda Pod črto, bo predstavila pristope, s katerimi Pod črto že šesto leto prispeva k družbenim spremembam na bolje in postavlja trende za neodvisno preiskovalno novinarstvo v Sloveniji. Na podlagi konkretnih primerov sprememb na bolje in odmevnih zgodb bo pokazala, kako s podporo bralcev ustvarjati novinarstvo z učinkom. Del prezentacije bo namenjen tudi temu, kako na varen način posredovati informacije in dokumente ter komunicirati z mediji.

 

Danes je nov dan: Angažirana igrifikacija

Maja Cimerman, direktorica inštituta Danes je nov dan, bo predstavila, kako lahko nevladne organizacije, civilna družba in novinarji za boljši in kvalitetnejši doseg širšega občinstva uporabljajo principe »igrifikacije«, ne da bi ob tem banalizirali vsebine. Igrifikacija je uporaba elementov in principov iger za večanje angažmaja in motivacije ljudi.

 

Dogodek bo trajal od 11.00 do 12.30, povezovala ga bo Ana Gabrovec iz zavoda Pod črto, po predstavitvah bo čas tudi za vprašanja in debato. Namenjen je predvsem predstavnikom nevladnih organizacij. Če želite, da vam omogočimo dostop do spletnega dogodka, izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Na e-naslov, ki ga boste navedli v prijavnici, vam bomo pred dogodkom poslali sporočilo s povezavo in navodili za udeležbo.

mju135[1]

Dogodek izvajamo v sklopu sofinanciranja vloge PODPRI: razvoj inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za NVO, s katero bomo konzorcijski partnerji v času trajanja (1. 11. 2019–31. 1. 2022) naslovili problematiko nižanja demokratičnih standardov v Sloveniji in krčenja prostora za delovanje civilno družbenih organizacij na področju človekovih pravic, enakosti in svobode medijev z razvojem inovativnih modelov podporništva in komuniciranja za nevladne organizacije. Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.